Kocaeli AFAD’da eğitimlere devam

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Kasım ayında 13 farklı okul ve işyerinde 937 kişiye daha afet eğitimi verdi ve tatbikatlar yaptırdı.   AFAD Eğitim Şube Müdürlüğününün koordine ettiği afet eğitimlerinde temel..

Kocaeli AFAD’da eğitimlere devam

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Kasım ayında 13 farklı okul ve işyerinde 937 kişiye daha afet eğitimi verdi ve tatbikatlar yaptırdı.  

AFAD Eğitim Şube Müdürlüğününün koordine ettiği afet eğitimlerinde temel afet bilinci, arama kurtarma, yangın, ipler düğümler, sedye ile yaralı taşıma ve sivil savunma servisi konuları işlendi. Temel eğitimler ardından yangın ve tahliye tatbikatları da gerçekleştirildi.

Talepler kapsamında 4 okulda verilen eğitimlerde 580 öğrenci afet bilinci kazanırken, 9 işyerinde eğitim alan çalışan sayısı ise 357 oldu.

İzmit Endüstri Meslek Lisesinde 240, Kılıçarslan İlkokulunda 84, Kartepe Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evinde 31, Suadiye Barbaros İlkokulunda 225 öğrenci eğitimden geçirildi.

PTT Başmüdürlüğünde 113, İzmit Denetimli Serbestli Müdürlüğünde 27, Ceyyil Kozmetikte 16, Dünyagöz Hastanesinde 33, Çayırova Toksan Yedek Parça Saanayiinde 27, 3D Lojistikte 34, Gebze Alka Sanayiinde 27, GOSB’da 23 ve Kartepe Güray Lojistikte de 57 kişi eğitim aldı ve tatbikatlara katıldı.

Verilen eğitimlerle ilgili açıklama yapan Kocaeli AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, bu eğitimler haricinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Gölcük İlçe Ortaokullarında da afet eğitimlerinin başlatıldığını, Kocaeli AFAD olarak her geçen gün afet farkındalığı kazandırılan kişi sayısının katlanarak artırıldığını ifade etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL