Kocaeli AFAD’dan Deprem Haftası Ziyareti

Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde; vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla her yıl 1-7 Mart..

Kocaeli AFAD’dan Deprem Haftası Ziyareti
Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde; vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası münasebetiyle İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğul ile beraberindekiler, Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğul Vali Hüseyin Aksoy’a  Deprem Haftası boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi sunumunda bulundu.
Hafta ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Hüseyin Aksoy, depreme karşı daha bilinçli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak; “Hafta münasebetiyle duyarlılığı en üst noktalara taşımak için çalışmaları ayrıntılı şekilde ortaya koymak lazım. Kocaeli deprem anlamında çok önemli bir noktada. Geçmiş yıllarda yaşanan depremler nedeniyle can ve mal kayıplarının olduğu  bir kent. Bu vesileyle depremlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Deprem doğal bir afet. Önemli olan depremin zararlarını azaltabilmektir. Bu afeti tamamıyla önlemek bugünkü teknolojiyle mümkün değil ama zararlarını azaltmak için yapabileceğimiz çok iş var. Bunun içinde herkesin bilinçli bir noktaya gelmesi lazım. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını sağlamakta büyük önem taşıyor. Bu konuda kurumlarımızın karşılıklı işbirliği içerisinde çalışmaları ortaya koymaları lazım. Her kurumun mutlaka yapabileceği çalışmalar var.” diyen  Vali,  İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğul ile beraberindekilere çalışmalarında başarılar dileyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL