AFAD’dan Sağlık Kuruluşlarına Afet Eğitimleri

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğünün talebiyle devlet hastanelerinde afet bilinci ve KBRN farkındalık eğitimleri verdi. İlimizdeki sağlık kuruluşlarının personellerine yönelik olarak düzenlenen afet eğitimlerinin Nisan ayındaki ikinci periyodu..

AFAD’dan Sağlık Kuruluşlarına Afet Eğitimleri

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğünün talebiyle devlet hastanelerinde afet bilinci ve KBRN farkındalık eğitimleri verdi.

İlimizdeki sağlık kuruluşlarının personellerine yönelik olarak düzenlenen afet eğitimlerinin Nisan ayındaki ikinci periyodu 9 ilçede farklı sağlık kuruluşunda gerçekleştirildi. Üç hafta süren bu periyotta 20 farklı sağlık kuruluşunda 709 sağlık çalışanına afet bilinci ve KBRN farkındalık eğitimi verilmiş oldu.

İl Sağlık Müdürlüğünün projesi kapsamında tertip edilen programlarda Derince Araştırma Hastanesinde 79, Kocaeli Devlet Hastanesinde 64, Seka Devlet Hastanesinde 52, Alikahya Kadın Doğum Hastanesinde 36, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde 46, Gebze Fatih Devlet Hastanesinde 22, Kandıra Eczacı Kazım Dinç Devlet Hastanesinde 23, İzmit İlçe Sağlık Müdürlüğünde 18, Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğünde 24, Kocaeli Sağlık Müdürlüğünde 12, Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğünde 27, Başiskele İlçe Sağlık Müdürlüğünde 18, Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğünde 24, Derince İlçe Sağlık Müdürlüğünde 29, Ambulas Başhekimliğinde 32, Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 95, Nuh Çimento Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 27, Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 41, İzmit Sağlıklı Yaşam Merkezinde 19 ve İzmit Santral Sağlık Merkezinde ise 21 çalışan afet eğitimi almış oldu.

KBRN farkındalığı eğitimini Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünden Kimya Mühendisleri Serap Ayaz ve Duygu Bayraktar Şat verirken temel afet bilinci eğitimini uzmanlar Bekir Laz, Veysel Maden, Bülent Demir, Orhan Turan, Rahmi Sıdar ve Turgut Bostancı verdi.

Sağlık kuruluşlarındaki afet eğitimlerinin birkaç hafta daha süreceği öğrenildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL