Kocaeli Aydınlar Ocağı, Türkeş’in ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatını Konuk Etti

Kocaeli Aydınlar Ocağı, 25 Kasım 2023 Cumartesi günü Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlediği programda önemli bir ismi konuk etti. Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın konuğu Av. Zeki Hacıibrahimoğlu’ydu.   Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Alparslan..

Kocaeli Aydınlar Ocağı, Türkeş’in ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatını Konuk Etti

Kocaeli Aydınlar Ocağı, 25 Kasım 2023 Cumartesi günü Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlediği programda önemli bir ismi konuk etti. Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın konuğu Av. Zeki Hacıibrahimoğlu’ydu.

 

Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Alparslan Türkeş’in avukatlığını yapan isim. Hacıibrahimoğlu aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır DGM’de yargılandığı davada Erdoğan’ın avukatlığını da üstlenen bir isim. Yine kamuoyu Av. Zeki Hacıibrahimoğlu ismini, terörist başı Abdullah Öcalan’ın yargılandığı davaya 3000 şehit yakınının müdahil avukatı olarak katılmasıyla tanıyor.

 

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı programda ev sahipliğini Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkan Vekili Av. Şeref Gönenli ve Kocaeli Aydınlar Ocağı yönetim kurulu üstlendi. Programa Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın önceki dönem başkanlarından Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Ahsen Okyar’ın yanı sıra Aydınlar Ocağı üyeleri katıldılar.

 

Av. Zeki Hacıibrahimoğlu’nun sohbet havasında geçen konuşmasının ardından, Kocaeli Aydınlar Ocağı adına teşekkür plaketini Dr. Halil İbrahim Kahraman takdim etti. Yine Ahsen Okyar tarafından günün hatırası olarak duvar saati hediye edildi.

 

AV. ZEKİ HACIİBRAHİMOĞLU KİMDİR?

 

Avukat, yazar. 1948 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Çayeli’nde, liseyi Rize Lisesi’nde okudu. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt oldu. 1971’de fakülteden mezun oldu ve İstanbul’da serbest avukatlığa başladı.

Avukatlık stajını İstanbul Barosu’nda tamamladı. Avukatlığı döneminde önemli davaların altına imza attı. Ülkücü hareketin bütün davalarını takip etti. MHP davasının ve Alpaslan Türkeş’in devamlı avukatlığını yaptı. Alparslan Türkeş için hazırladığı tahliye dilekçesi basında büyük yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır DGM’de yargılandığı davada avukatlığını üstlendi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yargılandığı İmralı’daki davaya 3000 şehit yakınının müdahil avukatı olarak duruşmalara devamlı katıldı.

Dava sonucunda teröristbaşı Öcalan’a idam cezası verildi. Türkiye’deki temyiz yolları bitince dosya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne elli şehit yakınıyla birlikte davaya katılmak için Fransa’nın Strasbourg şehrine gitti ve oradaki yargılamaya da müdahil vekili olarak katıldı. Bu arada Türkiye Cumhuriyeti’nde ceza kanunlarında değişiklik yapılarak idam cezası kaldırıldı.

Zeki Hacıibrahimoğlu’nun birçok gazetede köşe yazıları yayınlandı. Televizyonlarda çeşitli konularda yapılan programlara uzman hukukçu kimliğiyle konuşmacı olarak katıldı. 1999 ve 2001 yıllarında terör konusunda Harp Akademilerinde subaylara bildiriler sundu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Yayınlanan 9 eseri bulunmaktadır.

• Bir Demet Hukuk Bir Tutam Adalet

• İmralı’dan Strasbourg’a

• Seçim Sistemleri ve Siyasi Partiler

• Düşünen İnsan

• Alparslan Türkeş

• Meselelerimiz ve Çözümler.

• Meselelerimiz ve Gençlik.

• Hatıralarım.

• Akıl, bilim ve İslam

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL