“Kocaeli çevre konusunda Türkiye’nin öncü kentlerinden birisidir”

Sağlıklı, yaşanabilir, yeşil ve daha güzel bir dünya için çevre bilincinin artırılması,  doğal çevrenin korunması ve çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 5 Haziranda kutlanan Dünya Çevre günü münasebetiyle Büyükşehir..

“Kocaeli çevre konusunda Türkiye’nin öncü kentlerinden birisidir”
Sağlıklı, yaşanabilir, yeşil ve daha güzel bir dünya için çevre bilincinin artırılması,  doğal çevrenin korunması ve çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 5 Haziranda kutlanan Dünya Çevre günü münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen programa;Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Aksoy, program öncesinde çeşitli kurum ve firmalar tarafından hazırlanan stantları gezerek, bilgi aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda;  Edebali İlköğretim Okulu öğrencilerinin seslendirdiği çevre şarkıları büyük beğeni topladı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Vali Aksoy yaptığı konuşmalarında; “ Öncelikle 5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü kutluyorum. Üzerinde yaşadığımız dünyayı bizden sonraki kuşaklara da bozulmadan aktarabilmek bizim en önemli görev ve sorumluluklarımızın arasında yer alıyor. Gelişen dünyada, sanayileşmede, kentleşmede çevresel sorunlarda ortaya çıkıyor. Bu çevresel sorunları en aza indirmek ve bunları ortadan aldıracak tedbirleri almak bizim sorumluluğumuzdadır. Kocaeli Türkiye’nin önemli bir sanayi şehri. Aynı zamanda çok önemli tarımsal potansiyelleri olan tarım kentidir. Buranın sürdürülebilir bir anlayışla çalışmalarını ortaya koyması ve daha iyi bir noktaya gelebilmesi de çevreye olan duyarlılığın ve hassasiyetin üst noktalara taşınmasıyla mümkündür. 
Bu proje kapsamında birçok proje ortaya konmaya başlandı. İl olarak Valilik Binamızda Sıfır Atık projesini hayata geçirdik. Özellikle ilimizde yaşayan vatandaşlarımızdan bu projeye destek vermelerini istiyoruz. Şubat ayında başladığımız Sıfır Atık projesinde 5370 kg kağıt atık topladık. 800 kg cam atık, 400 kg metal atık, 330 kg plastik atık ve bunları geri dönüşüme göndermek suretiyle 92 ağacın kesilmesini önledik. Yaşanabilir bir dünya ve çevreyi hep birlikte sağlamayı temenni ediyorum. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyen Sayın Valimize, TEMA Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Nermin Tol TEMA kimlik kartı takdiminde bulundu.
Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek, tebrik ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL