Kocaeli Genç Saadet’ten Mesaj

Kocaeli Saadet Partisi Gençlik Kolları İl Başkanlığı Latif Gökhan  Durtaş önderliğinde tüm ilçe gençlik kolları başkanları ve teşkilat başkanları ile bir araya gelerek önümüzde yapılacak olan 31 Mart seçimleri hakkında..

Kocaeli Genç Saadet’ten Mesaj

Kocaeli Saadet Partisi Gençlik Kolları İl Başkanlığı Latif Gökhan  Durtaş önderliğinde tüm ilçe gençlik kolları başkanları ve teşkilat başkanları ile bir araya gelerek önümüzde yapılacak olan 31 Mart seçimleri hakkında istişarelerde bulunarak “YENİDEN YERELDEN” sloganı ile tüm gençlik kollarımızın yapılacak seçimler için var gücümüzle bir bütün olarak çalışacaklarını ifade etti. Bunun yanı sıra Yerli Malı Haftası münasebeti ile basın açıklaması yapıldı.

İSRAF, İFLAS VE İTHALAT

Kocaeli Saadet Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Durtaş “Malumunuz geçtiğimiz hafta ülke genelinde tutum, yatırım ve yerli malı haftası kutlanılmaya çalışılmıştır. Bu haftanın önemi son 16 yıllık AKP hükümeti sayesinde artık çok daha şiddetli bir şekilde hissedilmeye başlanmıştır. Nitekim Ülkemizin son 16 yılı tutum değil israf, yatırım değil iflas, yerli malı değil ithalat malı düsturu ile geçmiştir. Tarım ve hayvancılık bitme noktasına getirilmiş, montaj sanayii yerli üretim sayılmış, ithal muz a bile yerli damgası vurulup toplumumuzun zihinleri ile alay edilmiştir. Bu dönemde aile çiftçiliği ve geçimlik tarım yapanların önemli bir bölümü tasfiye olmuştur. Tarımı bilenler, tarım kültürü ile yetişenler sektörün dışına itilip, kent varoşlarına göçe zorlanmışken, tarımı bilmeyen ancak devletin düşük faizli kredileri ile sektör dışından gelip, tarıma yatırım yapıyormuş gibi görünenlerin sayısında ciddi artışlar olmuştur. Meksika nohutu, Kırgız fasulyesi, Rus arpası, Washington portakalı, Sırp eti, Endonezya kâğıdı derken topraklarımız insansızlaştırılmış, insanlarımızda topraksızlaştırılmıştır. 1980‘li yıllarda Ortadoğu’nun canlı hayvan ve et tedarikçisi olan Türkiye, dünyanın öbür ucundan Uruguay’dan, Avustralya’dan, Avrupa’dan canlı hayvan ve hayvansal ürünleri ithal eden ülke konumuna getirilmiştir. En basit örneklerini sormak gerekirse;

“Şeker pancarı fabrikalarının özelleştirilerek üreticinin bitirilmesi, Tütünümüzün British American Taboccaya satılması, kâğıt farikalarının kapatılması bütçenin hangi açığını kapatmıştır.

En büyük üretici konumundaki Türkiye’mizin fındıkta Ferroraya mahkûm edilmesi, sertifikalı tohum mağduriyetleri, tatlı sularımız üzerindeki kirli oyunlar hangi hesapların sonucu olmuştur.”

Yerli ve Milli en kritik kurum ve kuruluşlarımız yok pahasına özelleştirme adı altında yabancılara peşkeş çekilmiş, büyük törenlerle açılışını yapıp gurur abidesi gösterilen köprülerimiz yap-işlet-devret tiyatrosu ile yine yabancı sermayelere teslim edilmiş, bir tefeci gibi milletimizin başına musallat edilmiştir.

Hizmet kaşığı ile verip sapı ile almak değil, yapmış gibi görünmek için yapılacak bişey hiç değildir.

Atalarımızın %100 yerli ve milli bir sözü vardır. “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Bizim derdimiz sadece kuru bir eleştiri yapmak değildir. 3 Tarafı denizlerle çevrili, 4 mevsimin en güzel şekilde yaşandığı, verimli ovalarımızın mevcut olduğu bu güzel ülkemizde tarıma ve hayvancılığa verilen  önemin tekrardan tesis edilmesi  ve bu alanda gerekli düzenlemelerin düzgün bir şekilde yapılıp, bugün geldiğimiz noktadaki vahim tablonun ortadan kaldırılmasıdır.

Biz biliyoruz ki bu tablonun asıl nedeni Yerli ve Milli olmayan siyaset algısıdır. Başına Milli kelimesi koymakla nasıl ki piyango milli bir mefhum olamazsa bizde milli görüşçüyüz demekle de milli görüşçü olunamamaktadır. Gerek başbakanlık döneminde gerekse koalisyon ortaklıkları döneminde hem ulusal hem de global çapta yaptığı çalışmalar, yatırım hamleleri ve dışa bağımlılığın bitirilmesi mücadelesi ile gerçek Milli duruşu ortaya koymuş olan merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan‘ın da söylediği gibi, Milli görüşün bu ülkede tek temsilcisi mevcuttur o da Saadet Partimizdir. Tüm partileri ve milletimizi bu duruş ve görüşle buluşturmak bizlerin en temel vazifesidir. Devletçe Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftamızın en güzel örnekliğini göstermek boynumuzun borcudur. Bu kapsamda tekrardan milletimizle iktidara gelmemiz de ilk basamak 31 Mart Yerel Seçimlerimiz olacaktır. Gerek Saadet Partisi Kocaeli Gençlik Kolları olarak, Gerek Ana Kademe Teşkilatlarımız gerekse Hanım Kolları Teşkilatlarımızla birlikte  Yeniden Büyük Türkiye’yi kuracak döneme önümüzdeki Yerel Seçimlerle birlikte  gireceğimize olan inancımız tamdır. Kocaeli’mizde inşallah bu noktada ki işaret fişeğimiz olacaktır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL