Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kocaeli genelindeki 74 okula 91 laboratuvar | Kocaelide Bugün

Kocaeli genelindeki 74 okula 91 laboratuvar

Geleceğin bilim adamları bu proje ile yetişecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘’Deneyerek Öğreniyorum Projesi’’ kapsamında kent genelindeki 74 okulumuza 91 adet laboratuvar kuruyor. ‘Fen, fizik ve kimya-biyoloji’’ laboratuvarlarında en gelişmiş deney..

Kocaeli genelindeki 74 okula 91 laboratuvar

Geleceğin bilim adamları bu proje ile yetişecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘’Deneyerek Öğreniyorum Projesi’’ kapsamında kent genelindeki 74 okulumuza 91 adet laboratuvar kuruyor. ‘Fen, fizik ve kimya-biyoloji’’ laboratuvarlarında en gelişmiş deney malzemeleri kullanıldığı projenin tanıtım toplantısı Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla Yahya Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Ortaokul ve liselerde yapılan ‘’fen, fizik ve kimya-biyoloji’’ laboratuvarlarında en gelişmiş deney malzemeleri kullanıldığı projenin tanıtım toplantısına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BİLİME KATKI, EĞİTİME DESTEK

Kocaelili öğrencileri sadece bilimi takip eden gençler olmaktan çıkarıp; okudukları bilgileri pratiğe dönüştürebilen bilim insanları olmalarını sağlamaya çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği desteklere bir yenisini ekliyor. Bilişim Vadisi’ne ev sahipliği yapan Kocaeli’de; her yıl 6. sınıf öğrencilerine dağıttığı dizüstü bilgisayarlar, Türkiye’de en çok düzeneğin yer aldığı Kocaeli Bilim Merkezi ve sektörün öncü firmalarının katılımıyla yapılan Kocaeli Bilişim Fuarı’yla Büyükşehir Belediyesi bilime de önemli katkı sağlıyor.

EN GELİŞMİŞ DENEY ALETLERİ KULLANILIYOR

Geleceğin Bill Gates’leri, Aziz Sancar’ları olmaya aday Kocaelili gençleri; gözlem yapma, düşünme, yorumlama ve bilim üretmeye yönlendirmeyi misyon edinen Büyükşehir, ‘’Deneyerek Öğreniyorum Projesi’’ni geliştirdi. Proje kapsamında Kocaeli’ndeki 74 ortaokul ve liseye 91 adet laboratuvar kuruluyor. Fen, fizik, kimya-biyoloji dallarından oluşan laboratuvarlarda günün gereklerine uygun, en gelişmiş deney aletleri ve malzemeler yer alıyor. Böylece öğretmenler, derslerde öğrettikleri teorik bilgileri, öğrencilere pratik olarak da gösterme imkanı buluyor. Proje kapsamında; 42 ortaokula 42 adet fen, 32 liseye 28 adet fizik ve 21 adet kimya-biyoloji laboratuvarı kurulacak.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL