Kocaeli iş dünyası dijitalleşiyor

Kocaeli iş dünyasının dijital haritası çıkartılıyor. TOBB tarafından başlatılan ve Marmara Bölgesi’nde pilot bölge seçilen ilimizde, KOTO öncülüğünde yürütülen ‘Dijital Skor Projesi’yle, Kocaeli iş dünyası dijitalleşiyor Projenin tanıtım aşaması olan..

Kocaeli iş dünyası dijitalleşiyor

Kocaeli iş dünyasının dijital haritası çıkartılıyor.

TOBB tarafından başlatılan ve Marmara Bölgesi’nde pilot bölge seçilen ilimizde, KOTO öncülüğünde yürütülen ‘Dijital Skor Projesi’yle, Kocaeli iş dünyası dijitalleşiyor

Projenin tanıtım aşaması olan ‘KOBİ Dijital Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı’ geçtiğimiz gün Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirdi. Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer ve Volkan Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, firmalarının dijitalleşme oranını arttırmak isteyen iş insanları ve Vodafone Kurumsal İş Birimi Satış Direktörü Yusuf Aysal katıldı.

‘KÜRESEL REKABET İÇİN DAHA FAZLA DİJİTALLEŞME’

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, çağımızda dijitalleşmenin firmalar için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Bilindiği üzere “Bilgi çağı” olarak adlandırdığımız bu çağda, dünya üzerindeki tüm ülkelerin nihai hedefi, ekonomik pazarda daha fazla söz sahibi olabilmek ve daha fazla rekabet edebilme gücüne erişmektir. Rekabet avantajı elde etmek için dijitalleşme sadece stratejik değil, işletmelerin hayatta kalabilmesi için kritik de bir öneme sahiptir.

‘TÜRKİYE GİBİ GELİŞİM SÜRECİNDEKİ ÜLKELER İÇİN DİJİTALLEŞME ÇOK ÖNEMLİ’

Bu önemin farkında olan ülkeler ve işletmeler bu dönüşümü sağlamak için gerekli adımları atmaya devam ederken; Sanayinin ve ticaretin yüksek teknolojiye geçişi, ülkemizin geleceği için ayrıca önemlidir. Çünkü Dijital Dönüşüm; sağladığı istihdam, katma değer, ihracat, cari açığı azaltan katkısı ve diğer sektörler üzerindeki en yüksek çarpan etkisi ile bizim gibi gelişim sürecindeki ülkelerde ekonomik büyüme üzerinde belirleyici rol oynamaktadır. Biliyoruz ki; KOBİ’lerin yerel rekabetten küresel pazara uzanan yolculuğu dijital dönüşümle başlıyor. Bizler de Kocaeli Ticaret Odası olarak; Kocaeli iş dünyasının dijital dönüşümüne öncülük etmek ve bu sayede iş insanlarımızın küresel pazarda rekabet gücünü arttırarak ekonomik fayda sağlamak amacıyla projeler yürütüyoruz.

KOCAELİ İŞ DÜNYASININ DİJİTALLEŞME HARİTASI ÇIKARTILIYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin tarafından başlatılan ve Marmara Bölgesi’nde pilot bölge seçilen ilimizde, Odamız öncülüğünde yürütülen ‘Dijital Skor Projesi’yle Kocaeli iş dünyasında dijitalleşmenin yaygınlaştırılması, verimlilik ve rekabet gücünün artırılması amaçlanmakta, önce kent, sonra ülke ekonomisinin gelişimine öncülük edilmesi hedeflenmektedir. Projenin nihayetinde ilimiz iş dünyasının Dijital skorları birebir hesaplanarak, dijitalleşme oranının artırılması için “Kocaeli” özelinde yol haritası çıkarılacaktır” dedi.

HEDEF: YÜZDE 75’E ÇIKARMAK

Projenin saha çalışmasında yer alan Vodafone’un Kurumsal İş Birimi Satış Direktörü Yusuf Aysal, gelinen noktayla ilgili yaptığı sunumunda, Kocaeli iş dünyasının dijitalleşme oranının Türkiye ortalamasının bile üzerinde olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin dijitalleşme oranı yüzde 53. Kocaeli’nin ise yüzde 65. Kocaeli’deki KOBİ’lerin dijital skoru yüzde 65. Her 10 işletmeden 10’u sahada araç kullanıyor, yüzde 35’i araç takıp sistemlerinden faydalanıyor. Her 10 işletmeden 6’sının saha ekibi var, yüzde 58’i ekipleriyle akıllı cihazlar sayesinde anlık iletişim kurabiliyor. Her 10 işletmeden 8’i müşterilerine ulaşmak istiyor. Yüzde 58’i kurumsal e-mail adresi, web sitesi veya sosyal medya hesaplarıyla müşterilerine ulaşabiliyor. Her 10 işletmeden 8’i işletmesini internet ortamına taşımak istiyor. Yüzde 61’i online güvenlik denetimi, bulut veri gibi teknolojik çözümleri kullanıyor. Hedef, Kocaeli’nin dijitalleşme skorunu %75’e çıkarmak” dedi. Toplantı, firmaların dijital skorlarının hesaplanmasıyla sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL