Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kocaeli İtfaiyesi, Öncü Olmaya Devam Ediyor | Kocaelide Bugün

Kocaeli İtfaiyesi, Öncü Olmaya Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen itfaiyecileri eğitirken kendisini de geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi, AFAD tarafından düzenlenen Arama Kurtarma..

Kocaeli İtfaiyesi, Öncü Olmaya Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen itfaiyecileri eğitirken kendisini de geliştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Kocaeli İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi, AFAD tarafından düzenlenen Arama Kurtarma Eğitimi’ne katıldı. Afet ve Acil Durum Eğitimi Merkezi (AFADEM) Ankara Yerleşkesi’nde verilen eğitimler, 5 gün sürdü.

20 KİŞİLİK EKİP

Hafif Arama ve Kurtarma Eğitimi kapsamında 20 kişiden oluşan Kocaeli İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi, 10 ayrı kademede eğitimden geçirildi. Tamamlanan eğitim ile arama kurtarma ekipleri, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afet sırasında ve sonrasındaki çalışmalara öncülük yapma konusunda daha fazla tecrübe kazandı.

10 KATEGORİ

Ekipler, eğitim sonunda hafif arama ve kurtarma bilgisi, ilkeleri, yöntemleri ile ekip ruhuyla çalışma becerilerine sahip başarılı birer müdahaleci olarak görev alacaklar. 10 ayrı kategoride gerçekleştirilen eğitimler şu şekilde; Arama Kurtarma Ekibi Oluşumu ve Görev Dağılımı, Enkazda Yaralı Arama Usulleri, Enkaz Tanıma ve Enkaz Riskleri, Kurtarma Nedir? Basit Kurtarma Ekipmanları Nelerdir? Enkaz Giriş Teknikleri, Enkazda Dehliz (Galeri) Açma ve Destekleme, Kurtarmada Kullanılan İpler ve Düğümler, Hasta/Yaralı Taşıma Usulleri, Kurtarma Kullanılan Malzemelerin Tanıtımı ve Enkazda Arama Kurtarma Tatbikatı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL