Genel Güncel Manşetler Sağlık

“KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” DARICA’DA

  “ KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” DARICA TOPLANTISI  HÜLYA AKSOY’UN  KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi”  Darıca toplantısı,..

“KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” DARICA’DA

  “ KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” DARICA TOPLANTISI  HÜLYA AKSOY’UN  KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi”  Darıca toplantısı, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda Darıca Kaymakamlığı’nın katkıları ile gerçekleştirildi.

Programa; Hülya Aksoy’un yanı sıra,  Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve eşi Zeynep Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın eşi Teslime Karabacak, İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arzu Aşı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekim V. Nihat Üstüner, Siyasi Parti İlçe Kadın Kolları Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda; İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney ve Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın konuşmalarının ardından Hülya Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Hepiniz projemize hoş geldiniz. Diğer görev yaptığımız illerde olduğu gibi Kocaeli’de de Kadın Sağlığı Projemizi sizlerle paylaşmak üzere bir aradayız. Projemizin kapsamında kadınlarımız için en büyük tehdit olan meme kanseri yer alıyor. Meme kanserine karşı her ay kadınlarımızın kendilerini elle muayene etmeleri gerekmektedir. Projemizin ana teması meme kanseridir. Erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ancak sadece meme kanseri değil, rahim kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, kadına şiddet, üreme sağlığı gibi konularda sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Biz farkındalık yaratmak istiyoruz. Eminim ki burada dinleyeceklerinizi hepiniz biliyorsunuz ama bazı şeyleri bilmek yetmiyor. Biz kadınlar kendimizi çok ihmal ediyoruz. Önceliğimiz her zaman çocuklarımız ve eşimizdir. Bunlar elbette olması gereken şeyler ama kadın sağlıklı olacak ki ailesiyle en iyi şekilde ilgilenebilsin. Burada dinlediklerinizi lütfen kendinizde uygulayın ve çevrenizle de paylaşın.diyen  Hülya Aksoy, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. İnci SOBİ tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi ile  6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi. Eğitimin  ardından kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi.

Kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gören program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL