Eğitim Genel Güncel Manşetler Sağlık

Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Hülya Aksoy’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde 8-12 Ocak tarihleri arasında ‘Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ gerçekleştiriliyor. Kocaeli Üniversitesi kadın personellerinin katılım gösterdiği eğitim, Kocaeli Valiliği himayesinde,..

Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Hülya Aksoy’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde 8-12 Ocak tarihleri arasında ‘Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ gerçekleştiriliyor.

Kocaeli Üniversitesi kadın personellerinin katılım gösterdiği eğitim, Kocaeli Valiliği himayesinde, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

 Eğitim dördüncü günü Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün eşi Ümmühan Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, daire başkanları ile çok sayıda akademik ve idari personelin katılımı ile düzenlendi.

 “Kendinizi İhmal Etmeyin”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan eğitimde konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy “Valilik olarak Kadın Sağlığı Projesi başlattık. Projemizin amacı farkındalık yaratmak ve kadınları kendi sağlıkları açısından belirli konular hakkında bilgilendirmek. Biz kadınlar biraz kendimizi ihmal ediyoruz lütfen sağlıklı bir yaşam için kendinizi ihmal etmeyin.” dedi.

 Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. İnci Sobi tarafından verilen eğitimde kanserlerde erken teşhisin hayat kurtardığının altı çizildi. 20 yaşından itibaren kadınların her ay düzenli kendi kendine meme muayenesi yapmaları gerektiği, meme kanseri taraması için 40-69 yaş arası 2 yılda bir mamografi, rahim ağzı kanseri taraması için 30-65 yaş arası 5 yılda bir pap smear ve HPV testi, kalın bağırsak kanseri taraması için ise 50-70 yaş arası 2 yılda bir GGK testi ve 10 yılda bir kolonoskopi çektirmeleri tavsiye edildi.

 Sağlık İçin Günde 10 bin Adım

Dengeli beslenme ve hareketin diyabeti önlemede etkin rolü olduğu belirtilen eğitimde, Sağlık için günde 10 bin adım atılması gerektiği söylendi. Sezaryenin bir doğum şekli olmadığı, anne ve bebek sağlığı için normal doğum tercih edilmesi gerektiği, anne sütünün bir mucize olduğu, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü, 6. aydan sonra ek gıdalarla birlikte anne sütü verilmesi eğitimde yer alan diğer konu başlıklarıydı. Kadına Şiddete Hayır vurgusunun yapıldığı ‘Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’nde ayrıca sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

 Eğitim sonunda, Hülya Aksoy, Ümmühan Hülagü ve Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, ‘Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’nde eğitim veren İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. İnci Sobi, Dr. Işın Bilginer, Ebe Fahriye Taşkıran Özkan, Ebe Gülsüm Demir ve Ebe Figen Başkan Birinci’ye teşekkür belgelerini takdim etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL