Oluşturulan uzman ekip tarafından boy, kilo, bel çevresi, tansiyon, Co, vücut yağ-sıvı oranı ölçümlerinin yapılacağı etkinlikte kanser tarama, ağız ve diş sağlığı ve sağlıklı beslenme araçları da hazır bulunacak. Bunların yanı sıra ayrıca obezite-sağlıklı beslenme, hipertansiyon, diyabet, sigara ile mücadele, 112 acil, organ bağışı, akılcı ilaç kullanımı, astım-koah, kanser, el yıkama-hijyen kuralları konularında bilgilerin verileceği standlar yer alacak. Program kapsamında sağlıklı yemek tarifleri, taze meyve-süt ikramı, çocuklara yönelik fiziksel aktiviteler, masa teniz, voleybol, jimnastik gibi çeşitli spor faaliyetleri de gerçekleştirilecek.

 

12:00-20:00 saatleri arasında İzmit halkına hizmet verilecek etkinliğin ilk günü olan 14 Mayıs 15:00’da Mehteran Takımı gösterisi yapılacak. 15 Mayıs 16:00’da ise Kent Konseyi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi’nin bir gösterisi olacak.

 

Dayanışmayı artıracak grup egsersizleri, sosyal etkinlikler, müzik, oyunlar ve sürpriz hediyelerin olacağı Sağlık Sokağı’na tüm Kocaeli davetlidir.