“Kocaeli Lokomotiftir, Öncüdür, Rol Modeldir”

Bakan Kurum, Kocaelili Hemşehrilerimizle İftarda Bir Araya Geldi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilimizde gün boyu devam eden programlarının ardından Vali Seddar Yavuz ile birlikte Kocaelili hemşehrilerimizle..

“Kocaeli Lokomotiftir, Öncüdür, Rol Modeldir”

Bakan Kurum, Kocaelili Hemşehrilerimizle İftarda Bir Araya Geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilimizde gün boyu devam eden programlarının ardından Vali Seddar Yavuz ile birlikte Kocaelili hemşehrilerimizle iftarda bir araya geldiler.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum ve Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri; Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Saffet Sancaklı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak masaları dolaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum, Vali Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın davete icabet eden vatandaşlarımız ile bir süre sohbet ederek her birini selamladılar.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Oruçların açılmasının ardından program, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu konuşmalarını yapmasıyla devam etti.

Vali Seddar Yavuz yapmış olduğu konuşmalarında ise; “Kıymetli kardeşlerim, öncelikle Ramazan’ı şerifinizi tebrik ediyor, hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Sağlıkla, sıhhatle nice bayramlara ulaşmamızı temenni ediyorum. İslam dünyasında ve genel anlamda dünyada akan kanın da son bulması için bu mübarek gün ve geceler vesilesiyle dua ve niyazda bulunuyoruz. Sayın Bakanımıza bir kez daha ilimizi teşrifi, ilimizdeki hizmet ve yatırımlara göstermiş olduğu ilgi ve destekten dolayı şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Bakan Kurum: “Kocaeli’yi Dünyaya Rol Model Yapmak En Büyük Davamızdır”

Selamlama ile konuşmalarına başlayan Bakan Kurum: “Kıymetli Kardeşlerim, Bizim medeniyetimizde: ‘Ramazan sofrası, ahiret kardeşliğidir.’ Bu yüzden buradaki atmosfer kalbimize, gönlümüze, yüreğimize; huzur, mutluluk ve muhabbet veriyor.  Hep birlikte, Büyük ve Güçlü Türkiye davasına hizmet ediyoruz. Marmara’yı sadece bölgesinde değil dünyada üretim merkezi yapmak, Anadolu’yu her alanda bir numaraya taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kocaeli’yi sanayide, ihracatta, üretimde, şehircilikte, ekonomide ve istihdamda dünyaya rol model haline getirmek bizim en büyük davamız. Bizi bir ve kardeş kılan Allah’a sonsuz şükürler ediyoruz. Bizleri; Mehmet Akif’in dediği gibi “Hakkı tutup kaldıranların” safına sokan Allah’a hamd ediyoruz.’

Kocaeli Lokomotiftir, Öncüdür, Rol Modeldir

Kocaeli Milli ekonomimizin en büyük gurur kaynağıdır diyen Sayın Bakan, Kocaeli’nin Türkiye ekonomisindeki önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti: “Kocaeli, Türk sanayisinin yüz akıdır, onurudur, gururudur. Cumhurbaşkanımızın üretim, istihdam, ticaret ve ihracat vurgusuyla gösterdiği hedefte Kocaeli, lokomotiftir, öncüdür, rol modeldir. Bu anlamda Kocaeli’miz, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirme vizyonumuza; en güçlü katkıyı sağlayan şehirlerimizin başında gelmektedir. Kocaeli; organize sanayi bölgeleri, lojistik avantajları, serbest bölgeleri, Bilişim Vadisi, teknopark ve ar-ge merkezleriyle; cazibe merkezi olmaya ve gücümüze güç katmaya devam ediyor.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL