Manşetler Surmanset

Kocaeli Merkezli FETÖ Operasyonu!

Kocaeli merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Alınan bilgiye göre, örgütün TSK yapılanmasına yönelik Kocaeli, İstanbul, Van,..

Kocaeli Merkezli FETÖ Operasyonu!

Kocaeli merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, örgütün TSK yapılanmasına yönelik Kocaeli, İstanbul, Van, İzmir, Ankara, Bursa, Yalova ve Muğla’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 şüpheliden 6’sının daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 5 astsubay ve 1 sivil şüpheli, Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler arasındaki 4 astsubay tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla salıverildi.

Öte yandan, soruşturmaya ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı. Söz konusu soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklanan askerlerin TSK içinde gizlenmek için örgütün “ByLock” ve benzeri iletişim programlarını hiç kullanmadıklarının belirlendiği ve “mahrem abiler”le ciddi irtibatlarının tespit edildiği belirtildi.

Şüphelilerin, askeri okul sınavlarına FETÖ/PDY’nin ”mahrem imamları” tarafından hazırlandıkları ve sınavları kazandıktan sonra sürekli gizlilik içerisinde görüşmeye devam ettikleri, mezun olup göreve başladıktan sonra da bulundukları ilde kendilerinden sorumlu ”mahrem imamlarla” örgüt evlerinde buluşup toplantı düzenlediklerine ilişkin tespitlerin olduğu öğrenildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, örgütün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, “silahlı terör örgütü üyesi ve yöneticisi” oldukları iddia edilen 28’i muvazzaf asker 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kocaeli, İstanbul, Van, İzmir, Ankara, Bursa, Yalova ve Muğla’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25’i muvazzaf asker, 2’si sivil olmak üzere 27 şüpheli gözaltına alınmış, sonradan yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 30’a yükselmişti.

 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 astsubay dün adliyeye sevk edilmiş ve şüphelilerden 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğerleri de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL