Kocaeli Rizeliler yeni yerinde

Kocaeli Rizeliler Derneği Sosyal Tesisinin açılışı yapıldı.  Açılış törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra  Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Emine Zeybek, Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı..

Kocaeli Rizeliler yeni yerinde
Kocaeli Rizeliler Derneği Sosyal Tesisinin açılışı yapıldı. 
Açılış törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra  Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Emine Zeybek, Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İlçe Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır, Kocaeli Rizeliler Derneği yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda Kocaeli Rizeliler Dernek Başkanı Osman Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy konuşmasında “ TÜİK verilerine baktığımızda Rize nüfusuna kayıtlı olup, Kocaeli’de yaşayan kişi sayısı 20 bin 108 civarındadır. Nüfus kaydını aldıran Kocaeli nüfusuna kaydını yaptıran çok sayıda Rize kökenli hemşerilerimizin olduğunu  da biliyoruz. Bölgenin bir insanı olarak Rize’de de görev yaptım ve Rize’nin yeni kurulan ilçesi Hemşin’in kurucu Kaymakamıyım. Bu sebeple Rize insanını yakından tanıma fırsatım oldu. Kocaeli farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir kent ve yöresel kültürlerin korunması, yaşatılması ve farklı kültürlerle buluşması adına bu tür lokallerde ve bu tür mekânlar da oldukça önemli. Farklı kültürlerin birbirlerini tanımaları, birbirlerine ön yargıları varsa bu ön yargıları ortadan kaldırmaları adına da bu tür organizasyonlar oldukça önemlidir. Burada yaşayan Rizeli hemşerilerimizin de Kocaeli ve Türkiye’nin gelişmesine gösterdikleri katkılardan emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yaptığı dualarla Vali Aksoy ve beraberindeki protokol üyeleri Kocaeli Rizeliler Derneği Sosyal Tesisin açılış kurdelesini keserek,  tesisi gezdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL