Güncel Manşetler

Kocaeli Üniversitesi Karadağ’da Tanıtıldı

Karadağ’ın Başkenti Podgorica’da Kocaeli Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı. Tanıtım, dünyanın farklı ülkelerinde açtığı 50’yi aşkın merkezde yabancılara Türk dilinin öğretimi ve kültürünün tanıtımı faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsü’ne bağlı Podgorica Yunus..

Kocaeli Üniversitesi Karadağ’da Tanıtıldı

Karadağ’ın Başkenti Podgorica’da Kocaeli Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı. Tanıtım, dünyanın farklı ülkelerinde açtığı 50’yi aşkın merkezde yabancılara Türk dilinin öğretimi ve kültürünün tanıtımı faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsü’ne bağlı Podgorica Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM)’inde gerçekleştirildi.

Tanıtım programına Podgorica Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, okutmanlar ve Türkçe öğrenimine devam eden Karadağlı kursiyerler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Cihan, programın Kocaeli Üniversitesi’nin tanıtımı amacıyla düzenlendiğini söyledi. Kocaeli ve Kocaeli Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Kocaeli Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLMER) Müdürü Prof. Dr. Gencay Zavotçu ise, Kocaeli Üniversitesi’nin yerleşkeleri, akademik-idâri personeli ve eğitim kalitesi ile Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer aldığını belirtti. Kocaeli Üniversitesi’nde yaklaşık 2000 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü ve kursiyerleri de Kocaeli Üniversitesi’nde görmekten memnun olacaklarını ifade eden Prof. Dr. Zavotçu, “Başta Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü olmak üzere yönetim kademesi ve akademik personelimiz Kocaeli Üniversitesi’ni uluslararası kimliğe kavuşturmak için özveriyle çalışıyorlar” dedi. Kocaeli Üniversitesi tanıtım filminin gösterilmesi ardından kursiyerlerin Kocaeli Üniversitesi ve eğitimi hakkındaki soruları Prof. Dr. Zavotçu yanıtladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL