Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kocaeli’de 55 Kadın Öldürüldü! | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

Kocaeli’de 55 Kadın Öldürüldü!

Türkiye’de son sekiz yılda en az 1915 kadın öldürüldü. Kocaeli’de ise 55 kadın uğradığı şiddet sonucu yaşamını yitirdi. Bianet’in verilerinden yola çıkılarak hazırlanan kadincinayetleri.org sitesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete..

Kocaeli’de 55 Kadın Öldürüldü!

Türkiye’de son sekiz yılda en az 1915 kadın öldürüldü. Kocaeli’de ise 55 kadın uğradığı şiddet sonucu yaşamını yitirdi.

Bianet’in verilerinden yola çıkılarak hazırlanan kadincinayetleri.org sitesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına şiddetin boyutlarını hazırladığı videoyla bir kez daha hatırlattı.

Verilere göre 1915 cinayetin en az 396’sı ayrılık ya da boşanma aşamasında gerçekleşti. 355 cinayetin öncesinde kadınlar şiddet, taciz veya tehdide maruz kalmıştı. En az 237 cinayet, kadınların güvenlik endişesiyle resmi bir başvuruda bulunduğu halde işlendi. Öldürülen 1193 kadının faili eşi ya da sevgilisiydi. Kadınlardan 213’ünün katili babası, oğlu ya da erkek kardeşiydi, 114’ününse akrabası.

Cinayetler en çok İstanbul’da işlendi.

Megakentteki 261 cinayeti İzmir 139, Ankara 105 cinayetle izledi. Kocaeli’de ise bu süre zarfında 55 kadın öldürüldü. 2017 yılı içinde ise 7 kadın cinayete kurban gitti. Kocaeli’de en çok cinayet İzmit’te işlendi. İzmit’te 14 kadın öldürüldü. Kartepe, Gölcük ve Gebze’de 7, Karamürsel ve Darıca’da 4, Çayırova ve Derince’de 3, Dilovası’nda 2 ve Körfez’de 1 kadın cinayeti işlendi. Başiskele’de ise hiç kadın cinayeti yaşanmadı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL