Güncel Manşetler

“Kocaeli’de 836 dersliğe ihtiyaç var”

Kocaeli Sanayi Odası Ekim Ayı toplantısına katılan Vali Hüseyin Aksoy, iş adamlarına çağrı yaprak, Kocaeli’nin ihtiyacı olan 836 derslik için başlatılan kampanyaya destek olmasını istedi. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) 7’inci..

“Kocaeli’de 836 dersliğe ihtiyaç var”

Kocaeli Sanayi Odası Ekim Ayı toplantısına katılan Vali Hüseyin Aksoy, iş adamlarına çağrı yaprak, Kocaeli’nin ihtiyacı olan 836 derslik için başlatılan kampanyaya destek olmasını istedi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) 7’inci dönem 54’üncü Ekim Ayı Meclis Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, KSO Meclis ve Oda üyeleri katıldı

Toplantıda bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli’de görev yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek, “Özellikle sanayi ve diğer sektörlerde yapılacak çalışmalarda her zaman yanınızda olacağımızı ifade etmek istiyorum. Türkiye’de toplanan vergilerin büyük bir kısmı Kocaeli’nde alınıyor. Kocaeli birçok olanda ilklerin kenti olduğu gibi diğer illere de örnek oluyor. İki büyük üniversite de kent için önemli çalışmalar yürütüyor. Bizim en büyük sorunumuz Türkiye genelinde olduğu gibi iş dünyamızın ihtiyaç duyduğunu nitelikli elaman talebi. Bu anlamda üniversitelerimizle ortak bir çalışma yürüterek bu sorunu aşacağımıza inanıyorum” dedi Vali Hüseyin Aksoy konuşmasına şöyle devam etti;

“Kocaeli’nde ulaşımla ilgilide sorunlarda yaşanabiliyor. Yaptığımız çalışmalarla belirli bir yol alsak da daha yapacak birçok çalışmalarımız var. Bu sorunu da zaman içerisinde ortak bir çalışma ile aşacağız. Kocaeli’nde 14 organize sanayi bölgesi var ve burada 100 bini aşan işçimiz var. Onların sorunlarına çare bulacağımız gibi yeni atılımlarında içerisinde olacağız. Türkiye’nin örnek aldığı bir kentimizi daha iyi bir noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız. Kocaeli sanayinin yanı sıra çok değerli turizm alanlarına sahip. Kentimizin turizm pastasından daha büyük pay alması gerekiyor. Aynı zamanda Bizimköy Engelliler Merkezi için emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın kendilerine fayda sağlayacak bir çalışmayı çok önemli buluyorum. Bu yönde yapılacak çalışmaların yaygınlaştırılmasını umuyorum.” İşadamlarına başlatılan kampanyayı hatırlan Aksoy; “Özellikle eğitimle ilgili birçok hayırseverimiz Milli eğitime katkıda bulundu. Bu hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. 2019 sonrası tekli öğretime geçme kararı alındı. Kocaeli genelinde 836 dersliğe ihtiyaç var. Okul yaptırmak isteyen iş adamlarımıza bu çağrımızı yapmak istiyoruz. Böyle bir kampanyamız var. İş adamlarımıza bunu hatırlatmak istiyorum. Kocaeli’de güzel bir uyum var. Birçok kurum ve kuruluşlar arasında güzel bir ahenk var. Bu uyumun varlığı oluşabilecek sorunların ortaya çıkmasını önlüyor. Daha önce görev yapmadığım bir durumu Kocaeli’de gördüm. İl başkanları ayda bir kez bir araya geliyorlar. Kocaeli Türkiye’nin adeta küçük bir modeli” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL