Güncel Manşetler

Kocaeli’de bu yıl 177 metruk yapı yıkıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İçişleri Bakanlığı genelgesine dayanarak şehrin çeşitli noktalarındaki metruk (terk edilmiş) binaları yıkıyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline..

Kocaeli’de bu yıl 177 metruk yapı yıkıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İçişleri Bakanlığı genelgesine dayanarak şehrin çeşitli noktalarındaki metruk (terk edilmiş) binaları yıkıyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen, doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşların rahatsızlık oluşturan metruk binalar yıkılıyor. Metruk binalar, yapı sahiplerinin başvurusu ve ilçe belediyelerin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı içerisinde, yaklaşık 177 metruk yapıyı yıktı.

METRUK BİNALAR SUÇLARIN ODAĞI HALİNDE

İlçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan metruk yapılar, birçok suçun işlenmesine neden oluyor. Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle uyuşturucu madde, alkol kullanımı, fuhuş ve benzeri suçların odağı haline geliyor. Bu tip yapılar, yapı sahibi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum vatandaşların şikâyetlerine neden oluyor.

YAPI SAHİPLERİ YIKIM İÇİN BAŞVURUYOR

İçişleri Bakanlığı’nın 27/06/2016 tarih ve 97157 sayılı yazısı ve 15 sayılı genelgesi çerçevesinde gerçekleştirilen yıkım işlemleri, yapı sahiplerinin ve vatandaşların ilçe belediyelerine başvurularıyla başlıyor. İlçe belediyeleri yapılan ön incelemeler sonucunda, ilgili metruk yapıyla alakalı yıkım kararı alıyor. Yıkım kararının alınmasıyla ilçe belediyeleri, gerekli iş makinaları ve teknik elemana sahip olan Büyükşehir Belediyesine başvurarak yıkımın yapılmasını talep ediyor. Gelen talepler doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi yıkım işlemini gerçekleştiriyor. İmar İşleri Şube Müdürlüğü teknik ekiplerince “Yıkım Çalışmaları ve Enkazın Kaldırılmasına Yönelik Gerekli Olan İş Makineleri ve Damperli Kamyon Kiralanması” işi kapsamında yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi böylelikle, yapı sahibini hukuki acıdan zor duruma sokacak ve çevrede yaşayan vatandaşlar için tehlike oluşturan metruk yapıları ortadan kaldırıyor.

2017 YILINDA 177 METRUK YAPI YIKILDI

Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ve Kartepe ilçe belediyelerinin talepleri doğrultusunda metruk bina yıkımı gerçekleştirdi. Bu kapsamda Başiskele ilçesi Fatih mahallesinde bulunan 5 katlı ve Kartepe ilçesi Ataevler mahallesinde bulunan 3 katlı betonarme metruk binaların yıkımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. İmar İşleri Şube Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre 2017 yılı içerisinde yaklaşık olarak 177 metruk yapının yıkım işi yapıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL