Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Kocaeli’de Cerrahi Araştırma Kongresi Yapıldı” kilitlendi Kocaeli’de Cerrahi Araştırma Kongresi Yapıldı | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

Kocaeli’de Cerrahi Araştırma Kongresi Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde, Türk Cerrahi Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘9. Cerrahi Araştırma Kongresi’ Kocaeli’de yapıldı. Başkanlığını Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk’ün yaptığı kongrenin açılışına..

Kocaeli’de Cerrahi Araştırma Kongresi Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde, Türk Cerrahi Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘9. Cerrahi Araştırma Kongresi’ Kocaeli’de yapıldı.

Başkanlığını Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk’ün yaptığı kongrenin açılışına Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Çağatay Çifter, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Başhekim Prof. Dr. Zafer Cantürk, birçok farklı üniversiteden akademisyen, doktorlar, hastane personeli ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. İrfanı hür, vicdanı hür, kendisine ilmi rehber edinen ve Cumhuriyet kazanımlarını koruyan evlatlarla dimdik ayaktayız. Atamız rahat uyusun” diyerek sözlerine başladı.

“Esas Amaç En Yeni Bilgiyi Uygulamak”

Tıp alanına ilişkin düzenlenen kongrelerin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Hülagü, “Bir hekim olarak bu verimliliğin arkasında en önemli gücün, mesleğimize tutkuyla adanmışlık olduğuna inanıyorum. Bu adanmışlık; şüphesiz ki bizlerin duygusal olarak mesleğimize verdiğimiz kıymetin ve duyduğumuz hassasiyetin bir göstergesidir. Ancak fikren ve manen adanmışlık, insan hayatını konu alan mesleğimizde çok önemli olmakla beraber yeterli değildir. Esas olan, alanımıza ve çalışmalarımıza ilişkin en yeni bilginin uygulanmasını sağlayabilmektir” şeklinde konuştu.

Ar-Ge Alanında Kendimizi Geliştirmeliyiz”

Tıp ya da diğer bilimler alanında yetişmiş insan gücü konusunda herhangi bir eksiğimiz bulunmadığını ifade eden Prof. Dr. Hülagü, “Özellikle yurt dışına çıktığımızda neredeyse tüm meslektaşlarımızdan daha iyi bir noktada olduğumuza tanıklık ediyoruz. Bu noktada uluslararası alanda hekimlerimizin eğitime ya da beceriye yönelik önemli bir eksikliği olmadığını tespit etmek mümkün. Dolayısıyla kendimizi daha fazla geliştirmemiz gereken alanın AR-GE aşaması olduğu açıkça belirginleşiyor. Kongreler ve diğer bilimsel etkinlikler başta olmak üzere bugünkü gibi toplantılarda yapılacak paylaşımların en önemli katkısının tam da bu alanda, teknolojik altyapının geliştirilmesi sürecinde olacağı kanaatindeyim” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, düzenlenmesine katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu.

6 Konferans, 4 Panel, 7 Kurs ve 102 Sözlü Bildiri

Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Çağatay Çifter ise konuşmasına, 79. yıl önce ebediyete irtihal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşarak başladı. Türk Cerrahi Derneği’nin tarihçesi, verilen kurslar ve çalışma gruplarıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Çifter, dernek kurslarının uzun yıllardır devam ettiğini ve bu kursların çeşitlenerek arttığını kaydetti.

“Bugün sizleri burada ağırlamaktan üniversitemiz adına büyük mutluluk duyuyor, bu kongreyi yapma imkanı veren herkese teşekkür ediyorum” diyen Kongre Başkanı Prof. Dr. Zafer Cantürk, bölgenin en önemli sağlık kuruluşu olan KOÜ Tıp Fakültesiyle ilgili sunum eşliğinde bilgi verdi. Prof. Dr. Cantürk, Tıp Fakültesi’nin başarılı çalışmalarından, donanımlı laboratuvarlarından ve hizmet kalitesinden bahsetti. Cantürk, Anadolu’da sağlık alanının gelişim sürecine de değindi.

Oldukça yoğun bir program içerisinde katılımcıları yormayacak bilimsel bir kongre hazırladıklarını ifade eden Kongrenin Genel Sekreteri Doç. Dr. Öner Menteş ise “İlk gün 7 kurs gerçekleştirdik. Kongrenin geri kalan 2 gününde 6 konferans, 4 panel ve 9 sözel oturum yapılacak. Bize bu imkanı sağlayan Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne, Tıp Fakültesi’ne ve Başhekimliğe teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kongrenin açılış sunumunu gazeteci Nihat Demirkol yaptı. “Cerrahlar İçin Fotoğrafçılık”, Cerrahlar İçin Moleküler Biyoloji Teknikleri”, “İstatistikte Doğru Bilinen Yanlışlar”, “Deney Hayvanları ve Deney Modelleri”, Cerrahlar İçin Ultrason” ve “Makale ve Tez Yazımı” kurslarının da verildiği kongrede, “3 Boyutlu Katı Modelleme Teknikleri”, “Bir Fikrin Geliştirilip Ürüne Çevrilmesi”, “Sağlıkta Endüstri 4.0”, “Cerrahide Simülasyon”,  “Tıbbın Sosyolojik Dönüşümü- Geleceğe Analitik Projeksiyon” ve “Yeni yaşam anlayışının oluşmasında Galiei’nin Teleskobu Kadar Önemli 3 Bilimsel Devrim”,  adlı konferanslar, “Translasyonal Araştırmalar”, “Sağlık Politikalarının Araştırma ve Kalitesi Üzerine Etkisi”, “Cerrahide Yeni Teknolojilerin Gelişimi ve Değişimi” ve “Etikte Gri Alanlar”, adlı paneller, “Kaçırılan Bir Nobel Ödülü”, “CyberKnife’ı Tanıyalım”, “Patente Giden Yol”, “Bir Ekonomi Editörün Gözünden Türkiye’de ARGE Nerede”, “Deney Hayvanları Anatomisi / Deney Modeli için Uygun Hayvan Seçimi”, “SCI’ya giden yol uzun mudur?”, “Araştırma Etiğinde Kritik Noktalar”, “Konvensiyonel biyopsiden Likid biyopsiye geçiş”, “Deney Hayvanları Modelleri”, “Asistanlar Tartışıyor: Cerrahi’de Araştırma ve Eğitim” ve “Akılcı İlaç Kullanımı”, adlı oturumlar yanı sıra 102 sözlü bildiri sunuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL