Güncel Manşetler

Kocaeli’de İmam hakkında şok suçlama!

Karaağaç Merkez Camii’nde cemaatten toplanan 450 lirayı 105 lira olarak müftülüğe teslim eden imam M.E.Ö. hakkında soruşturma açıldı.  Karaağaç Merkez Camii’nde cemaatten toplanan 450 lirayı 105 lira olarak müftülüğe teslim..

Kocaeli’de İmam hakkında şok suçlama!
Karaağaç Merkez Camii’nde cemaatten toplanan 450 lirayı 105 lira olarak müftülüğe teslim eden imam M.E.Ö. hakkında soruşturma açıldı.
 183608_ekran-alintisiKaraağaç Merkez Camii’nde cemaatten toplanan 450 lirayı 105 lira olarak müftülüğe teslim eden imam M.E.Ö. hakkında soruşturma açıldı. İyi niyetinin kurbanı olduğunu söyleyen imam, “Yaşanan her şey tamamen benim hatam” dedi
Camide toplanan paranın bir kısmını sakladığını, müftülük para toplayın dediğinde sakladığı yerden parça parça alarak müftülüğe götürdüğünü söyleyen imamı M.E.Ö., “Niye para toplamadın demesinler diye böle bir şey yaptım. Suççulum, boynum kıldan inçe” dedi

 

YARDIM PARASI İSTENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, valilikler aracılığı ile belirli zamanlarda kentlerdeki camilerde, ülkemizde ve yurtdışı genelinde yapımı devam eden kurumlar için yardım talebinde bulunuyor. Kocaeli Valiliği’nin talimatıyla 3 hafta önce cuma günü ülke genelinde yapımı devam eden hayır kurumları için il genelindeki camilerde yardım toplanması için talepte bulunuldu.

 

TUTANAKLA İMZA ALTINA ALINDI

İddiaya göre, Karaağaç’ta da cami çıkışı cemaatten 450 lira yardım toplandı. Toplanan yardım parası, Karaağaç Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ile cami imamı Mehmet Emin Ö. tarafından tutanakla imza altına alındı. Tutanak ve toplanan 450 lira, Kandıra İlçe Müftülüğü’ne teslim edilmek üzere cami imamına verildi. İmam M.E.Ö. de toplanan yardım parasını ilçe müftülüğündeki ilgili kaleme teslim ederek makbuz aldı.

 

105 LİRA TESLİM EDİLMİŞ

Bu arada camilerden toplanan miktarları merak eden bir dernek üyesi ise ilçe müftülüğünden bilgi talebinde bulundu. Müftülük yetkilisinden Karaağaç Merkez Camii’nden 105 lira toplandığını öğrenen dernek üyesi, paranın tutanak altında teslim alındığını, üyeler ve cami imamının tutanağın altında imzasının yer aldığı söyleyerek yanlışlık olmadığını ifade etti.

 

USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

Durum karşısında şüphelenen üye, dernek başkanı ve diğer üyelere danışarak konunun araştırılmasını istedi. Birlikte Kandıra İlçe Müftülüğü’ne giden üyeler, yetkililerle görüşerek konunun incelenmesini istedi. Yapılan kontroller sırasında ise, tutulan yardım tutanağında usulsüzlük tespit edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL