Güncel Manşetler

Kocaeli’de Uluslararası Öğrenci Buluşması

Kocaeli Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tanışma toplantısı dün Antikkapı Restoran’da yapıldı. Tanışma toplantısına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,..

Kocaeli’de Uluslararası Öğrenci Buluşması

Kocaeli Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tanışma toplantısı dün Antikkapı Restoran’da yapıldı.

Tanışma toplantısına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, il protokolü ile kendi ülkelerine özgü kıyafetler içerisindeki uluslararası öğrenciler katıldı.

Hoş geldiniz töreni, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporlu göstercilerinin büyük beğeni toplayan Kocaeli yöresine ait folklör gösterisiyle başladı. Uluslararası Öğrenciler Birimi’nin tanıtım videosunun ve Kocaeli’de öğrenimlerini tamamlamış kültür elçisi öğrencilerin duygularını paylaştıkları ve teşekkür ettikleri video gösteriminin yapıldığı törende, Bosna Hersek ve Mozambikli öğrenciler Türkçe şarkı söyledi.

Burası Sizin Eviniz

“Sevgili evlatlarım, kardeşlerim hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayan İbrahim Karaosmanoğlu, her türlü sorunda öğrencilerin yanında olduklarını kaydetti. Karaosmanoğlu, “Anne ve babanız güvenle sizi buraya gönderdi. Burası sizin eviniz. Siz bizim evlatlarımızsınız. Sizin hayata iyi hazırlanmanız için çalışıyoruz. Burada gördüğünüz güzellikleri ülkenize taşımalısınız. Sizinle birlikte medeniyet ve kültür alışverişi yapacağız. Anne ve babalarına bizlerin selamını söyleyin” dedi.

Sizler Bizim Misafirimizsiniz

Kocaeli Üniversitesi olarak uluslararası öğrencilere büyük önem verdiğimizi ve geçtiğimiz yıldan itibaren Yabancı Öğrenci Sınavı’nı üniversitemiz bünyesinde düzenlediğimizi belirten Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Sizleri yabancı öğrenci değil misafir öğrenci olarak görüyoruz. Sizi kültür elçilerimiz olarak kabul ediyoruz. Her yıl misafir öğrencilerimize yapılan bu toplantıyı üniversitemizde yapmayı da planlıyoruz” dedi.

15Temmuz hain darbe girşimine de değinen Rektör Prof. Dr. Hülagü, “Dünya tarihinde görülmemiş bir hainlikle 15 Temmuz 2016 gecesi karşı karşıya kaldık. Sizlere büyük işler düşüyor. Ülkelererinize döndüğünüzde bu tür hain yapılamaların önüne geçmelisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en kalbi duygularımlar selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Neyse Gazze de Odur

KOÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümü 3. sınıf öğrencisi ve Uluslararası Öğrenciler Birimi Başkanı Filistinli Hamman Sawalmme de duygu ve düşünclerini aktardı. Sawalme, “Bize eğitim imkanı veren, kucak açan üniversitemize sonsuz teşekkür ederiz. Ülkelerimize döndüğümüzde anlatacak çok şeyimiz var. Bizim için Kocaeli neyse Gazze de odur. Birbirimize gönülden bağlıyız” dedi.

Protokol üyelerinin, yabancı öğrenciler ile toplu fotoğraf çekilmesinin ardından birlikte yenilen yemekten sonra program son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL