Manşetler Surmanset

Kocaeli’den Sudan’a Can!

Verenel Derneği Kocaeli Temsilciliği, Sudan’da su kuyusu açtı. Hayırsever vatandaşların aracılığıyla açılan su kuyusu, Sudanlı vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. BİR DESTEK DE VERENEL DERNEĞİ KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDEN Kara kıtanın susuzluk problemini..

Kocaeli’den Sudan’a Can!

Verenel Derneği Kocaeli Temsilciliği, Sudan’da su kuyusu açtı. Hayırsever vatandaşların aracılığıyla açılan su kuyusu, Sudanlı vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

BİR DESTEK DE VERENEL DERNEĞİ KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDEN

Kara kıtanın susuzluk problemini çözmek için hayata geçirilen su kuyusu projesine bir destek de Verenel Derneği Kocaeli Temsilciliği’nden geldi.  Verenel Derneği, hayırsever vatandaşlar İsmail – Şehriban Gülhan, Hasan – Nezehat  Sarohan ve Adalet Çetin’in bağışlarıyla Sudan’da bir su kuyusu açtı. Geçtiğimiz hafta açılan su kuyusu Sudanlılar arasında büyük sevinç yarattı. Temiz suya kavuşan Sudanlı yerel halk kendilerine bu imkânı gönderen Verenel Derneği Kocaeli Temsilciliği ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

KARA AFRİKA’NIN KADERİ

Bilindiği gibi dünyada 1 milyara aşkın insan temiz suya erişemiyor. Hergün binlerce çocuk kirli sulardan ve buna bağlı olan sağlıksız koşullardan dolayı hastalanıyor ya da hayatını kaybediyor. Temiz su sorunu ise kara kıtanın adeta kaderi durumunda. Bu durum ise Verenel Derneği gibi pek çok hayırsever dernek tarafından yakından takip ediliyor. Söz konusu dernekler hayırsever vatandaşların bağışlarıyla Afrika ülkelerinde su kuyuları açıyor.

BU SEVİNÇİ GÖRMEK HERŞEYE DEĞER

Verenel Derneği de zaman zaman Afrika’daki temiz su soruna yaşayan bölgelerde su kuyuları açıyor. Bu zincire Kocaeli Temsilciliği de katıldı. Verenel Derneği Kocaeli Temsilciliği kısa süre önce hayırsever vatandaşlar İsmail – Şehriban Gülhan, Hasan – Nezehat Sarohan ve Adalet Çetin’in bağışlarıyla Sudan’da bir su kuyusu açtı. Su kuyusunun açılışı ise Sudanlılar arasında adeta bayram sevinci yarattı. Kuyudan gelen temiz suyu alkışlarla karşılayan yerel büyüklere çocuklar da danslarıyla eşlik etti.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Öte yandan Verenel Derneği Kocaeli Temsilcisi Yunus Emre Yıldırım, Sudan’a açılan su kuyusuna katkı veren hayırsever vatandaşları ziyaret ederek teşekkür plaketleri verdi. Ziyarette Hz. Muhammedin’in (s.a.v) ’’Sadakanın en faziletlisi su içirmektir” sözünü hatırlatan Yunus Emre Yıldırım, “Allah bu hayrı gerçekleştiren kardeşlerimizden ve büyüklerimizden razı olsun. Kuyu açıldığında ve su geldiğinde Sudanlı kardeşlerimizin gözlerinizdeki sevinci görmek bizim için herşeye değerdi. Bu hayırlar her zaman devam etmesini diliyoruz” dedi. Yunus Emre Yıldırım, açılan bu kuyunun diğer yardımsever vatandaşlar üzerinde büyük etkisi olduğunu ve çok sayıda insanın su kuyusu açma talebinin kendilerine ilettiğini kaydetti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL