Kocaelililer, Milli İrade Meydanı’nı doldurdu

Kocaeli Vatan, Millet, dünya nöbeti tuttu   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Valiliği, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile ortaklaşa 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümünde Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirdiği..

Kocaelililer, Milli İrade Meydanı’nı doldurdu

Kocaeli Vatan, Millet, dünya nöbeti tuttu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Valiliği, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile ortaklaşa 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümünde Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirdiği ‘Vatan Nöbeti Devam Ediyor’ programına Kocaelililer akın etti. Genci, yaşlısı binlerce vatandaş alanda Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti tutarken, Eyüp Sultan İmam Hatip Hafızlık Proje Ortaokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi’nden 251 öğrenci, sahnede oluşturdukları koreografilerle büyük beğeni aldı.

ANLAMLI PROGRAMA GENİŞ KATILIM

‘Vatan Nöbeti Devam Ediyor’ programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ile MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, ilçe belediye başkanları, Donanma Komutanı  Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Garnizon Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda Kocaelili katıldı.

251 BİN YASİN-İ ŞERİF OKUNDU

Konuşmaların ardından Eyüp Sultan İmam Hatip Hafızlık Proje Ortaokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi’nden 251 öğrenci, 15 Temmuz şehitleri için okudukları hatimleri özel bir koreografi ile sahneledi. Kareografide Şehitler Vatanı yazısı ve Türkiye Bayrağı oluşturan 251 öğrenci eşsiz görüntüler oluşturdu. Koreografiyi alanı dolduran binlerce vatandaş dakikalarca alkışladı ve duygu dolu anlar yaşadı. Hafızlar ayrıca milletimizin ezelden gelen ‘’Bir Ölür, Bin Diriliriz’’ anlayışından yola çıkarak, tüm şehitlerimiz ve 251 demokrasi şehidimiz için bin adet olmak üzere 251 bin Yasin-i Şerif okudu. Öğrenciler tarafından koreografi gösterisi ve Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin okunması sonrası Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından “Bir Yasin’de Sen Oku” kampanyası kapsamında okunan Yasin-i Şeriflerin duası yapıldı.

TÜM MİNARELERDEN SALALAR OKUNDU

Gece de ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ‘’Meydanlara Hitap’’ konuşması dev ekranlara yansıtılırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından en ince ayrıntısına kadar titizlikle planlanan programda İl Müftülüğü tarafından Kocaeli’ndeki camilerden ve ana sahneden salalar okutuldu. Alana kurulan LED ekranlarda 15 Temmuz gecesini anlatan, geceye ait çarpıcı görüntülerin yer aldığı belgesel film gösterimi yapıldı. Duygusal anların yaşandığı 15 Temmuz şehitlerinin ailelerinin yer aldığı belgesel gösterisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

MİLLETİMİZİN DESTANININ 3 SENEYİ DEVRİYESİ

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi, Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana maruz kaldığımız en büyük tehditti. Tankların önüne yatan, otomatik silahlara göğsünü siper eden milletimiz; o gece 251 şehit ve binlerce gazi vererek darbe girişimini durdurdu. Bekamıza kasteden FETÖ’ye karşı göğsünü siper eden vatandaşlarımız büyük bir demokrasi zaferi kazanmış ve milli iradenin gücünü göstermiştir. 15 Temmuz Destanı; Çanakkale ve İstiklal Harbi gibi tarihe altın harflerle geçerken tüm dünyaya ‘Güçlü Türkiye’ mesajı da verildi. Milletimizin elleriyle yazdığı bu destanın 3. seneyi devriyesinde Kocaeli’de; 15 Temmuz gecesine yayılan etkinliklerle demokrasi kahramanları anıldı. Büyükşehir Belediyesi o gece halkımızın kahramanca direnişini ve 28 gece süren demokrasi nöbetlerinde yaşanan heyecanı tekrar hatırlatmak amacıyla büyük bir organizasyona imza attı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL