Kocaeli’nden Dünyaya Küresel Emek Çağrısı

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nü Kocaeli’nde kutladı. On binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, talepler Kocaeli’nden haykırıldı; tüm dünyaya emek, kardeşlik, dayanışma ve..

Kocaeli’nden Dünyaya Küresel Emek Çağrısı

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nü Kocaeli’nde kutladı.

On binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, talepler Kocaeli’nden haykırıldı; tüm dünyaya emek, kardeşlik, dayanışma ve birlik mesajı verildi. Mitingde küresel emperyalizm, siyonizm ve batının faşizan politikaları da kınandı.

1 Milyon üyesiyle Türkiye`nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nü Kocaeli’nde kutladı. Meydandan küresel mesaj ve talepler haykırılırken, 81 ilden kamu görevlileri, üzerlerinde “Hak”, “Adalet”, “Emek”, “Kardeşlik”, “Huzur”, “Alınteri”, “Özgürlük”, “Dayanışma”, “Eşitlik”, “Birlik”, “Saygın İş” ve “Merhamet” yazılı atkılarla görsel şov yaptı.

Kocaeli İl Temsilcisi Şahin Yaşlık’ın selamlama konuşması ile başlayan program, Grup Yürüyüş konseriyle ve halkoyunları ekiplerinin gösterileriyle devam etti.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya’nın konuşmasıyla devam eden 1 Mayıs kutlamalarında, küresel mesajlar verildi, Yeni, Büyük, Güçlü Türkiye iradesi haykırıldı, küresel emperyalizm ve batının faşizan politikaları kınandı. Programa 20’yi aşkın ülkeden gelen ve Memur-Sen’in misafiri olan “Sendika Dış İlişkiler Uzmanı” adayları da katıldı.

Daha sonra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kürsüye gelerek on binlere seslendi. Yalçın’ın konuşması sık sık sloganlarla bölündü. Meydandaki on binler, “emek” ve “alınteri” mesajı verdi.

Kapitalizmin ve emperyalizmin insanlığı çıkmaza sürüklediğini belirten Ali Yalçın, “Dünyanın her yerinde savaş, esaret, sömürü, açlık, fakirlik kol geziyor. Neoliberal kültürel işgal, veba salgını gibi bütün dünyayı kırıp geçiriyor. İnsanlık değerleri yok oluyor. Erdeme diz çöktürülüyor. Onur ayaklar altında eziliyor. İnsanlığın umudunu yitirmesi, intiharın eşiğine gelmesi isteniyor. Ümmet coğrafyasından yükselen feryatlar da arş-ı alaya ulaşıyor. Irak, Filistin, Afganistan; Mısır, Bangladeş, Arakan; Suriye, Patani, Türkistan… Her yer ölüm, her yer gözyaşı, her yer talan, her yer kan. Son 25 yılda tam 12.5 milyon insanımızı savaşlarda kaybettik. Coğrafyamız, büyük bir yas evi. Her yerde ah u figan. Savaşlar, felaketler, açlık, yoksulluk Ve 400 milyon yetim çocuk. Yetimler; suç şebekelerinin, organ mafyalarının, misyonerlerin, fuhuş ve uyuşturucu çetelerinin hedefinde. Türkiye, can pazarında yaraları sarmak için çırpınan doktor gibi. Sınırlarımız ateş çemberi; içerde ise ihanet şebekeleri. Emperyalizm, yangını körüklüyor, sömürüyü derinleştiriyor. BM’deki 5’li çete emperyal çarka su taşıyor. “Dünya 5’ten büyüktür!” iradesi bu yüzden kıtaları aşarak yankı buluyor. Kapitalizmin, kan ve kâr denklemini bozmanın yolu bu iradeden geçiyor. Bunun için dünyanın bütün emekçileri antiemperyalist, antikapitalist kampta, insanlık temelinde, adalet zemininde birleşmelidir. Kapitalizmin, “sınırsız ihtiyaç sınırlı kaynak” söylemini çöpe atmanın zamanıdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL