Güncel Manşetler

Kocaeli’ye gelen bakandan Türk hoşgörüsüne övgü

Karamürsel Aliye İzzetbegoviç Akademi’nin açılışına katılmak üzere Kocaeli’ne gelen Bosna- Hersek Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç, açılışın ardından Karamüsel’deki Boşnak köyü Karapınar’ı ziyaret etti. Burada Boşnak soydaşlarıyla buluşan ve onlarla..

Kocaeli’ye gelen bakandan Türk hoşgörüsüne övgü

Karamürsel Aliye İzzetbegoviç Akademi’nin açılışına katılmak üzere Kocaeli’ne gelen Bosna- Hersek Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç, açılışın ardından Karamüsel’deki Boşnak köyü Karapınar’ı ziyaret etti. Burada Boşnak soydaşlarıyla buluşan ve onlarla Boşnakça konuşan konuk bakan duygusal anlar yaşadı. Bosna – Hersek Milli Eğitim Bakanı Dilberoviç, “Görüyorum ki, bu köyde soydaşlarımız kültürlerini yaşatmış ve gelecek nesillere aktarmayı sürdürüyor.. İşte bu Türklerin hoşgörüsünün en güzel örneğidir. Bu özgürlük ortamını ve hoşgörüyü sağlayan Türk kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

VALİ VE BAŞKAN EŞLİK ETTİ.

Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç ve beraberindeki Bosna – Hersek heyetinin Boşnak Köyü Karapınar’ı ziyaretine,  Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi eşlik etti. Köy kahvesinde kendisine ikram edilen çayı Vali Aksoy ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte için Bosna – Hersek Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç, burada duygusal anlar yaşadı. Yanına gelen Boşnak kökenli yaşlı bir vatandaşla Boşnakça sohbet eden Bakan Dilberoviç, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türklerin asırlardır bilenen hoşgörüsüne burada da tanıklık ettiğini söyleyen Bosna Hersek Milli Eğitim Bakanı, “Osmanlı gittiği her yere hoşgörüsünü götürdü. Balkarlar yüzyıllar boyu bu hoşgörü sayesinde kardeşçe yaşadı. Aynın hoşgörüyü şimdi ülkemden çok uzakta bu köyde görüyorum. İşte bu Türlerin hoşgörüsünün en güzel örneğidir. Bu özgürlük ortamını sağlayan Türk kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Elvira Dilberoviç Boşnak soydaşlarıyla bol bol hatıra fotoğraları çektirdikten ve kendisine ikram edilen Boşnak böreğini yedikten sonra Karapınar köyünden ayrıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL