“Konunun takipçisi ve savunucusu olacağız”

CHP Derince İlçe Başkanı Elvan Sarım’dan basın açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanlığı olarak, bugün halkın tüm itirazına rağmen gerçekleştirilen ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) toplantısı hakkında söz söyleme gereği..

“Konunun takipçisi ve savunucusu olacağız”

CHP Derince İlçe Başkanı Elvan Sarım’dan basın açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanlığı olarak, bugün halkın tüm itirazına rağmen gerçekleştirilen ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) toplantısı hakkında söz söyleme gereği duyulması üzerine basına ve kamuoyuna açıklamamızdır;

Şehrimiz havası toprağı denizi insanıyla her geçen gün ağır bir yıkım altındadır. Denizimiz müsilaj bizler kanser tehdidi altındayız. Yetmiyormuş gibi bugün Derince SAFİPORT’ un vahşi proje talebiyle karşılaşmıştır.

SAFİPORT’un denizimizde bugüne dek on binlerce dönüm dolgu ve dip tarama yapmamış gibi şimdi de denizde yaklaşık 900bin m3 dip tarama, 16bin m2 dolgu ile karada 47 tane daha ilave depolama tankı yapmak talebiyle gerçekleştirilen ÇED Toplantısında halkın, çevreci örgütlerin ve partililerimizin yoğun itirazına rağmen halkın değil talanın yanında yer alan Kocaeli Valiliği yetkilileri usulsüz bir şekilde “toplantı yapılmıştır” tutanağı tutmuştur.

” Kocaeli’nin sahip olduğu derinlik, güzellik ve zenginlikleri ile Türkiye’nin turizm sektöründeki gelişimine katkı sağlamasını ve ilimizde bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl olmasını…”  temenni ederek Turizm haftasını kutlayan Sayın Vali kendi yetkililerinin bu tutumuyla çelişmiyor mu?

Sadece Valiliğin sempatik tavırlarıyla değil Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle de çelişen bir durum söz konusudur. Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş olmasına rağmen bu projeyle karşılaşmamız halk nezdinde ciddi bir güven sorunu oluşturmuştur.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak doğamızın derinlik, güzellik ve zenginliği için mücadele etmeye, halk sağlığını, siyasi iktidarın talan anlayışına karşı, dev şirketlerden daha çok önemsemeye devam edeceğiz.

Kon Yarının yeşil ve aydınlık Türkiye’sini  halkın iktidarında birlikte kuracağız.

Bu kounun takipçisi ve savunucusu olacağımızı da Derince halkının bilgisine sunuyoruz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL