Genel Güncel Manşetler

Körfez’de 170 Taşeron İşçisi Kadroya Geçiyor

Körfez Belediyesi, bünyesindeki taşeron işçilerin Körpaş’a geçişi için işlemlere başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen taşerona kadro müjdesiyle birlikte yaklaşık 900 bin taşeron işçi, kadronun verileceği tarihi beklemeye başlarken,..

Körfez’de 170 Taşeron İşçisi Kadroya Geçiyor

Körfez Belediyesi, bünyesindeki taşeron işçilerin Körpaş’a geçişi için işlemlere başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen taşerona kadro müjdesiyle birlikte yaklaşık 900 bin taşeron işçi, kadronun verileceği tarihi beklemeye başlarken, Körfez Belediyesi’nde taşeronlar için müjdeli haber geldi. Hükümet, tasarıya son şeklini vermek için çalışmalarını sürdürürken, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın talimatı ile ‘taşeron’ olarak görev yapan 170 işçinin Körpaş’a geçişleri için işlemler başlatıldı.

Evraklarını Hazırladılar

Taşeron işçiler tek tek Körpaş’a çağırılarak evrakları hazırlanması istendi. Bazı basın kuruluşlarında yer aldığı gibi; ‘Tazminatlarından vazgeçmeleri için zorla imza attırılıyor’ şeklindeki iddiaların ise asılsız olduğu belirtildi. Hükümet tarafından taşeron yasasına son şekil verilmesi ve meclisten geçmesi sonrasında Körfez Belediyesi’ndeki taşeronların geçişi de yapılacak.

Daha Güçlü Bir Aile Oluyoruz

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’de işçiler arasında asla ‘taşeron’ veya ‘kadro’ diye ayrım yapmadıklarını belirterek, “Taşeron işçilerimizin kadroya alınması konusunda hükümetimiz gerçekten önemli bir adım attı. Bu bizleri de fazlasıyla sevindirdi. Çünkü birçok haktan yoksunlardı. Arkadaşlarımız 170 taşeron olarak görev yapan çalışma arkadaşlarımızın geçişi için çalışmalara başladı. Yasanın geçmesi sonrası onların işlemleri de hemen vakit kaybetmeden başlayacak” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL