Körfez’i kirletenlerin kâbusu

Deniz uçağından 10 gemiye, 10 ayda 10 milyon ceza Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı denetim ekipleri, İzmit Körfezi’nde kirliliğe geçit vermedi. 7 gün 24 saat..

Körfez’i kirletenlerin kâbusu

Deniz uçağından 10 gemiye, 10 ayda 10 milyon ceza

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı denetim ekipleri, İzmit Körfezi’nde kirliliğe geçit vermedi. 7 gün 24 saat gece gündüz demeden çalışan ekipler, 2019 yılında 10 olaya müdahale etti. Müdahale edilen 10 gemiye toplam 9 milyon 884 bin 339 TL idari para cezası kesen denetim ekipleri, İzmit Körfezi’nde gemilerden ve diğer deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliğini yakından takip ediyor.

KÖRFEZ’İ KİRLETENLERİN KÂBUSU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’ni temiz tutmak için gemilerden ve deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliği denetimlerini gece gündüz havadan, karadan ve denizden yürütülen kontrol, denetim ve izleme çalışmalarıyla sürdürüyor. Deniz kontrol uçağı ile havadan denetim yapan ekipler, İzmit Körfezi’ni kirleten gemilerin kâbusu olmaya da devam ediyor. 2019 yılının 10 ayında 10 gemiye toplam 9 milyon 884 bin TL idari yaptırım kararı uygulandı.

SON KESİLEN CEZA 2 MİLYON 571 BİN TL

Yakın zamanda da Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı denetim ekiplerinin yaptığı denetimlerde, denizi kirlettiği tespit edilen “Neptune İthaki” isimli Ro-Ro Yük Gemisi’ne ceza kesildi. 11 Ekim Cuma günü Ford Limanı’nda bulunan “Neptune İthaki” isimli yük gemisine hidrolik yağ sızıntısı sonucu deniz kirliliğine sebebiyet verdiğinden dolayı 2 milyon 517 bin 825 TL idari yaptırım uygulandı.

DENİZ SUYU KALİTESİ TAKİP EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Körfezi deniz suyu kalitesi de yakından takip ediliyor. Deniz suyunun kalitesini arttırmak ve Körfez’deki deniz canlıları popülasyonunu arttırmak hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında TÜBİTAK-MAM işbirliğinde “İzmit Körfezi Su Kalitesinin Ve Karasal Girdilerin İzlenmesi ve Kirliliğin Önlenmesine Yönelik Önerilerin Geliştirilmesi” projesi hayata geçirildi. Proje ile izlemeler toplam 6 deniz istasyonunda bir yıl süresince mevsimlik (4 kez) olarak belirli derinliklerde gerçekleştiriliyor. Ayrıca Körfez’e deşarj olan 8 dereden ekipler tarafından numuneler alınarak ölçümler yapılıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL