Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Korkmaz’dan yeni cami talebine destek | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

Korkmaz’dan yeni cami talebine destek

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, ağır hasarlı Baç Urgancı Ahmet Çelebi (Çınarlı) Camii’nin yıkılıp, sağlam, mimarisiyle kültürümüzü yansıtan ve günümüz koşullarında kentle bütünleşmiş yeni bir cami yapılmasına destek..

Korkmaz’dan yeni cami talebine destek

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, ağır hasarlı Baç Urgancı Ahmet Çelebi (Çınarlı) Camii’nin yıkılıp, sağlam, mimarisiyle kültürümüzü yansıtan ve günümüz koşullarında kentle bütünleşmiş yeni bir cami yapılmasına destek verdiğini açıkladı.

“AĞIR HASARLIYDI”

İzmit Cedit Mahallesi İnönü Caddesi’nde bulunan ve bahçesinde yaklaşık 150 yıllık tarihi çınar ağacı yer alan Baç Urgancı Ahmet Çelebi Camii, ağır hasarlı olduğu tespit edilerek iki ay önce ibadete kaptılıp bakıma alındı. Çay bahçesi yıkılan caminin, kiriş ve kolonları ağır hasarlı ana binasında ise inceleme devam ediyor. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, davet üzerine önceki gün cami derneğini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“TEHLİKE SAÇIYOR”

Yıkım çalışmasını inceleyen Korkmaz’a Dernek Başkanı Yaşar Sözer, Başkanvekilleri İsmail Kaplan, Yakup Öztürk, kentimizin kıdemli esnaflarından İlhan Haftacı ile AK Parti Cedit Mahalle Başkanı Fatih Çelik eşlik etti. Cami Dernek Başkanvekili İsmail Kaplan, cami cemaati ve bölge halkının ağır hasarlı caminin yıkılmasını istediğini ama Anıtlar Kurulu’nun buna karşı çıkmasından endişe duyduklarını belirterek, “Cami 1930 yılında yapılmış ve her gelen yeni ilaveler yaparak bugünkü halini almış. Aslında tarihi bir özelliği yok. Hatta düzgün bir projeye bağlı kalınmadığı için tehlike saçıyor” dedi.

“YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”

Caminin yıkılmasını istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini belirten Kaplan, “Bu konuda gerekirse imza toplamaya da hazırız” dedi. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, caminin onarılsa bile sağlam hale gelmesinin zor olduğunun kaba bir incelemeyle bile anlaşıldığını belirterek, “Cedit Mahallesi ilçemizin en merkezi ve eski mahallesi. Burada tarihi kültürümüze uygun, otoparkı ve sosyal donatılarıyla kentin yeni düzeniyle bütünleşen yeni bir cami yapılması en doğrusu gözüküyor. Bu camimiz, ilçemizde en çok cenaze namazı kılınan ikinci camidir. Konuyla Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık başta olmak üzere, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz de yakından ilgili. Bölge halkının talepleri doğrultusunda bir çalışma yapılacağına inanıyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL