Genel Güncel İzmit Manşetler

Kot Oleksandr ‘’Türkiye muhteşem bir ülke’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali bu yıl “Spor ve Çocuk Oyunları” temasıyla gerçekleştirilecek. 41 ülkeden 1000 çocuğun misafir edileceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için misafir ülke grupları da..

Kot Oleksandr ‘’Türkiye muhteşem bir ülke’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali bu yıl “Spor ve Çocuk Oyunları” temasıyla gerçekleştirilecek. 41 ülkeden 1000 çocuğun misafir edileceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için misafir ülke grupları da birer birer Kocaeli’ye gelmeye başladı. Bu yıl 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için kente Ukrayna grubu da geldi. İzmit Yahya Kaptan Ortaokulu’nun ev sahipliğinde arkadaşlarıyla tanışan Ukrayna grubundaki Kot Oleksandr, Alper Kerem Keskin ile 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında arkadaş oldu.

AİLELERLE BULUŞTULAR

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin karşıladığı Ukrayna grubu, daha sonra evlerinde misafir olacakları ailelerle buluşmak üzere İzmit Yahya Kaptan Ortaokulu’na gitti. Ukraynalı çocuklar burada büyük bir sevinçle karşılandı. Konuk ülke çocukları ile Türk çocuklar okulda birbirleriyle tanıştı. Çocuklar festival süresince bir arada olacak olmanın sevincini yaşadı.

“GÜZEL İNSANLARLA VAKİT GEÇİRMEK İSTİYORUM”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 10. Kez düzenlenecek olan, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivalini öğretmeninden öğrendiğini söyleyen Ukraynalı öğrenci Kot Oleksandr: “Etkinliği öğretmenimden duydum. Türkiye’yi çok sevdim. Türkiye muhteşem bir ülke. Yolculuğumuz da çok harika geçti. Şuan çok mutluyum. Alper ile tanıştım. Onunla beraber bu güzel ülkede ve güzel insanlarla vakit geçirmek istiyorum.” dedi.

“ARKADAŞIMI BOL BOL GEZDİRECEĞİM”

Ukranya’dan gelen arkadaşıyla bol bol oyunlar oynayacağını çok mutlu olduğunu belirten Yahya Kaptan Ortaokulu öğrencisi Alper Kerem Keskin “Umarım 23 Nisan güzel geçer. Arkadaşımı bol bol gezdireceğim. Beraber futbol oynarız. Festivalde de birçok etkinliğe beraber katılacağız. Çok heyecanlıyım” dedi. 

EŞİ BENZERİ OLMAYAN ETKİNLİK

Yahya Kaptan Ortaokulu Öğrencisi Alper Kerem Kesin’in Babası Hayrettin Keskin “Biz geçen sene de bir öğrenci almıştık. Bu sene ikinci öğrenci alışımız. Bir hafta boyunca çok memnunduk. Ayrılması da hüzünlü oluyor. Alışıyorlar bize, biz de onlara alışıyoruz. Dünya’da eşi benzeri olmayan bir etkinlik” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL