KOTO bir girişime daha imza attı

 Sürücü kurslarının teorik eğitimleri uzaktan verilecek Kocaeli Ticaret Odası’nın, sürücü kurslarının teorik eğitimlerinin “uzaktan” verilmesi ile ilgili başvurusu kabul edildi Kocaeli Ticaret Odası, sektörlerin pandemi nedeniyle uğradıkları kayıpları en aza..

KOTO bir girişime daha imza attı

 Sürücü kurslarının teorik eğitimleri uzaktan verilecek

Kocaeli Ticaret Odası’nın, sürücü kurslarının teorik eğitimlerinin “uzaktan” verilmesi ile ilgili başvurusu kabul edildi

Kocaeli Ticaret Odası, sektörlerin pandemi nedeniyle uğradıkları kayıpları en aza indirmek, sosyal ve ticari sağlığı muhafaza etmek adına yürüttüğü çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor. Bu amaçla sayısız girişimde bulunan KOTO, en son Bilişim, Eğitim ve Büro Malzemeleri Grubu’nun yer aldığı 15. Meslek Komitesi’nin ‘uzaktan eğitim’ talebi için Kocaeli Valiliği nezdinde harekete geçmişti.

UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ

4 Ocak 2021 tarihinde kapalı sınıf ortamında yüz yüze eğitime başlayan “teorik ders eğitimlerinin” pandeminin seyri göz önünde bulundurulduğunda yeniden “uzaktan eğitim”e dönüştürülmesini talep eden KOTO’nun bu talebi karşılık buldu. 12 Mart 2021 tarihli Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararları uyarınca, İlimiz genelinde faaliyette bulunan özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, özel motorlu taşıt sürücüleri kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarının teorik ve uygulama eğitimleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nca yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilmiş olmakla birlikte, yeni bir karar alınıncaya kadar salgın tedbirleri kapsamında belirtilen kursların teorik eğitimlerinin uzaktan yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

BAŞKAN BULUT’TAN AÇIKLAMA VE TEŞEKKÜR

Konu ile ilgili açıklama yapan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Covid’19 kısıtlamaları dikkate alındığında buralarda eğitim alacak kursiyerlerin kapalı sınıf ortamında düzenlenecek yüz yüze eğitime devam sağlama imkanına sahip olmadıkları, aynı zamanda kamu ve özel sektör çalışanı olan kursiyerlerin mesai çıkışı ile birlikte derslere yüz yüze katılmaları halinde ders çıkışlarının yasak başlangıç saatlerine denk geldiği ve ikametlerine ulaşımlarında toplu taşıma sıkıntısı yaşayacakları, sağlık riski oluşturacak şekilde insan yoğunluğuna sebep olabilecekleri 15. Meslek Komitemizin konu ile ilgili hazırladığı raporla Odamız yönetimine iletilmiştir. Kocaeli Valiliği nezdinde gündeme getirdiğimiz talebimizin onaylanmış olması başta şehrimiz ve sektör adına sevindiricidir. Sayın Valimiz, her zaman olduğu gibi böyle bir süreçte de esnafın, sektörün sesine kulak vermiş, aldığı bu kararlarla pandeminin frenlenmesine bir kez daha katkı sunmuştur. Sağlıklı ticaret ve eğitimin önünü açan Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a destekleri, 15. Meslek Komitemize ve 15. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyemiz Yıldırım Yılmaz’a da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL