Ekonomi Genel Güncel

KOTO’dan Bakan Ağbal’a Teşekkür

KOTO’nun Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Oda ziyaretinde sunduğu ‘Kocaeli iş dünyasının sorunları ve çözüm önerileri’ dosyasından 4 konu düzenleme kapsamına alındı. Bakan Ağbal ile Ankara’da görüşme gerçekleştiren Başkan Bulut ve..

KOTO’dan Bakan Ağbal’a Teşekkür

KOTO’nun Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Oda ziyaretinde sunduğu ‘Kocaeli iş dünyasının sorunları ve çözüm önerileri’ dosyasından 4 konu düzenleme kapsamına alındı. Bakan Ağbal ile Ankara’da görüşme gerçekleştiren Başkan Bulut ve beraberindeki heyet düzenlemeler için teşekkür etti

Kocaeli iş dünyasının sorunlarının çözümü için gerek yerel gerek merkezi yönetimlerle toplantılar gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası, Mart ayında gerçekleşen Maliye Bakanı Naci Ağbal ziyareti için özel bir dosya hazırlamış, ticaretin önünde engel teşkil eden ve acil çözüm bekleyen sorunları iletmişti.

4 KONU DÜZENLEME KAPSAMINA ALINDI

Kocaeli iş dünyasının taleplerinin kendileri için çok önemli olduğunu ve üzerinde çalışmaya başlayacaklarını vurgulayarak dosyayı teslim alan Bakan Ağbal’ın ziyareti sonrası, çözüm bekleyen 4 konu Maliye Bakanlığı tarafından ivedilikle düzenleme kapsamına alındı.

İŞTE O MADDELER

KOTO’nun talep ettiği ve hayata geçen düzenlemelere göre; Beyaz eşyada ÖTV indirimi 30 Eylül 2017 tarihine kadar uzatıldı. Kayıt dışı olarak günlük ev kiralanmasının önüne geçilmek üzere, günlük kiralık evler daha sık denetlenecek. Polis, aranan suçluların gizlenmek ve fuhuş amacıyla kullandığı günlük kiralık evleri “SMS”le kayıt altına alacak. Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme Sistemi’ne (GİYKİMBİL) yeni bir yazılım eklenerek ‘takip sistemi’ devreye sokulacak. Günlük kiralık ev sahipleri, kiracılarının kimlik bilgilerini ve adresi SMS’le emniyetin dört haneli numarasına mesaj olarak gönderecek. Vergisini zamanında ödeyen işletmeleri ödüllendirmek üzere; Son üç takvim yılı itibariyle, ilgili her takvim yılında mal ihracatı yapmak şartıyla, ihracat ortalaması; 1-10 Milyon Dolar arasında olan firmaların 1 (bir), 10-25 Milyon Dolar arasında olan firmaların 2 (iki), 25-50 Milyon Dolar arasında olan firmaların 3 (üç), 50-100 Milyon Dolar arasında olan firmaların (4) dört, 100 Milyon Dolar üzeri olan firmaların 5 (beş) yetkilisine hususi damgalı pasaport verilecek. Trafik sigortası primlerinin yüksek olmasından dolayı; Tavan fiyat uygulamasında, kaza frekansları göz önünde bulundurularak Türkiye 8 il grubuna ayrıldı. Otomobilde 4. basamakta (daha önce araç sahibi olmayan kişiler) baz alınan tavan fiyat 807 lira olarak belirlendi.

‘BAKANIMIZA GÜVENİYORUZ’

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve beraberindeki heyet, düzenlemelerin ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüşme gerçekleştirdi. Düzenlemeler, Kocaeli ve Kocaeli Ticaret Odası’na yakın ilgisi dolayısıyla Bakan Ağbal’a teşekkür eden Başkan Bulut, dosyada yer alan diğer konuların çözüme kavuşturulması noktasında da Sayın Ağbal’a güvendiklerini ifade etti. Türkiye’nin büyüme hedeflerine odaklandıklarına vurgu yapan Başkan Bulut, hedeflerin gerçekleştirilmesinde düzenlemelerin önemli olduğuna da vurgu yaptı. KOTO heyetiyle birlikte Kocaeli’ye selam gönderen Bakan Ağbal, iş dünyasının taleplerine cevap vermek üzere çalıştıklarını ifade etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL