Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
KOÜ 2024-2028 Stratejik Plan Çalışmaları Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi | Kocaelide Bugün
Ekonomi Genel Güncel Manşetler

KOÜ 2024-2028 Stratejik Plan Çalışmaları Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi 2024-2028 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları çerçevesinde, üniversitemizin misyon ve vizyonunun yeniden tanımlanması ve üniversitemizin geleceğe bakışının şekillendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Danışma Kurulu Toplantısı bugün (19.01.2023) Senato Toplantı salonunda düzenlendi…

KOÜ 2024-2028 Stratejik Plan Çalışmaları Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi 2024-2028 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları çerçevesinde, üniversitemizin misyon ve vizyonunun yeniden tanımlanması ve üniversitemizin geleceğe bakışının şekillendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Danışma Kurulu Toplantısı bugün (19.01.2023) Senato Toplantı salonunda düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk başkanlığında düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Elif Öğüt, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren ve üniversitemiz akademisyenleri yanı sıra, dış paydaşlarımızı oluşturan Sanayi ve Ticaret Odası Yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi yönetimleri, ilimizin önemli iş insanları, il müdürleri, STK, kurum kuruluş ve basın temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren’in yaptığı Danışma Kurulu Toplantısında Prof. Dr. Ümit Alnıaçık, 2024-2028 Stratejik Planı Misyon ve Vizyon sunumunu gerçekleştirdi. Dış paydaş temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı.

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptığı konuşmada Kocaeli Üniversitesi’nin ülkemizin önemli üniversitelerinden birisi ve ilimiz için önemli bir değer olduğuna vurgu yaptı. Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Kocaeli Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde sizlerin de büyük destekleri var. Her ne kadar sizleri buraya dış paydaşlar olarak davet ettiysek aslında sizlerde bu kurumun birer parçasısınız. Bugüne kadar gerek üniversitemize gerek hastanemize vermiş olduğunuz destekler için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün üniversite olarak yatay ve dikey büyümeyi büyük ölçüde tamamlamış durumdayız. Ancak Kocaeli Üniversitesi’ni daha iyiye ve ileriye götürmek hepimizin boynunun borcu. Bugüne kadar olağanüstü gelişim sağlamış olmakla birlikte, bilginin ve bilimin olağanüstü ivmelendiği çağımızda tüm başarılarımıza rağmen bunlarla yetinmemizin mümkün olmadığının da altını çizmek istiyorum. Bu sebeple de Kocaeli Üniversitesi olarak sizlerden, sanayicilerden, iş insanlarından bir şey istemeden önce, sizlere katkı sunmak, sizlere bir şeyler vermek istiyoruz. Bunun için de bizden taleplerinizi lütfen çok net bir şekilde ortaya koyun ve biz sizlerle ortak projeler geliştirelim.” dedi.

Görüş ve öneriler bölümünde yer alan sorulara kendisinin de yanıt verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Kocaeli Üniversitesi’nin; sanayinin projeye, araştırmacıya ve ara elemana olan ihtiyacını karşılamaya yönelik bir misyonu olduğuna inanıyorum. Diğer üniversitelerden ayıran temel farkı ise Kocaeli Üniversitesi bir sanayi kentinde, bir sanayi laboratuvarının ortasında. Bunu avantaja çevirmemiz gerekiyor. Kocaeli Üniversitesi olarak ulaşmak istediğimiz konum; araştıran, üreten ve yetiştiren bir üniversite olmak. Amacımız; Kocaeli Üniversitesi’nin seviyesini, sıralamasını daha ilerilere taşımak. Kocaeli Üniversitesi gelecekte, bir araştırma üniversitesi olarak görmek istiyoruz. Kocaeli Üniversitesi’nin anahtar kelimelerinin ise; Ar-Ge, işbirliği ve erişilebilirlik olması gerektiğini düşünüyorum.” Açıklamasında bulundu.

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün yaptığı konuşmanın ardından Prof. Dr. Ümit Alnıaçık, 2024-2028 Stratejik Planı Misyon ve Vizyonu sunumunda, bugüne kadarki yapılan stratejik planları, neler yapıldığı, nerede olduğumuz, mevcut misyon ve vizyonumuz ile misyon ve vizyon önerilerinin yer aldığı bilgiler paylaştı. Toplantı kapsamında son olarak dış paydaşların görüş ve önerileri alındı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL