Eğitim Genel Güncel Manşetler

KOÜ ÖĞRENCİLERİNDEN DOĞU GUTA’YA DESTEK

  Kocaeli üniversitesi öğrencileri bugün cuma namazı sonrası Umuttepe Camii’nde Doğu Guta’da yaşanan katliamı duyurabilmek ve kamoyu oluşturabilmek için  el broşür dağıtımında bulundu. 400 bin kişinin yaşadığı Doğu Guta’da sadece son..

KOÜ ÖĞRENCİLERİNDEN DOĞU GUTA’YA DESTEK
  Kocaeli üniversitesi öğrencileri bugün cuma namazı sonrası Umuttepe Camii’nde Doğu Guta’da yaşanan katliamı duyurabilmek ve kamoyu oluşturabilmek için  el broşür dağıtımında bulundu.

400 bin kişinin yaşadığı Doğu Guta’da sadece son 10 günde 600’e yakın sivil katledildi.      Esed rejiminin ablukada tuttuğu ve ateşkes kararlarını hiçe sayarak saldırmaya devam ettiği Doğu Guta için üniversiteli gençler birlik oldu.

Kocaeli Üniversitesinde öğretim gören üniversiteli gençler İlim Kampüsü öncülüğünde bir araya gelerek hazırladıkları el broşürlerini cuma namazı çıkışı Umuttepe Camii’nde camii cemaatine dağıttılar. Halkın yoğun alaka gösterdiği dağıtımda, el broşürlerini okuyanlar dağıtım yapan öğrencilere olumlu dönüşler yaptılar.

Dağıtımı yapılan bröşürde yazılanlar ise şu şekilde:

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.”

Buharî, Edeb 27; Müslim, Birr 66

“Biliyorum vaktiniz çok değerli ama bizim de kanımız çok ucuz değil…”

Bu sözler Suriye Doğu Guta’dan…

Doğu Guta’da Halk, 5 yılı aşkın süredir abluka altında. Yaklaşık 1 senedir bölgeye yeterli gıda ve tıbbi malzeme sokulamıyor. Bebekler, çocuklar ve hastalar, yeterli beslenemedikleri ve tedavi edilemedikleri için can veriyor. Esad rejimi, kimyasal silah, varil, vakum, misket, sığınak delici bombalar ve havan toplarıyla öldürüyor.

Peki acının illa bize dokunması mı lazım niye hissedemiyoruz? Peygamberimiz bizi bir vücudun organlarına benzetmişti. Organlarımızı parça parça ederlerken biz niye tepki veremiyoruz? Sıranın bize gelmesini mi bekliyoruz? En azından gündem etmemiz, dua etmemiz, güvendiğimiz kurumlarla yardım etmemiz, sözün kısası bir şeyler yapmamız acılarını paylaşmamız gerekmez mi?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL