Eğitim Genel Güncel Manşetler Teknoloji

KOÜ Öğrencisinden TÜSAŞ LİFT UP Projesi

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Murat Karakurt, Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Sayar ile birlikte “Uydu Yazılım Geliştirme ve Geçerli Kılma Ortamı Donanımı ve Ekipman Yönetim Aracı – Spaceloader”..

KOÜ Öğrencisinden TÜSAŞ LİFT UP Projesi

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Murat Karakurt, Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Sayar ile birlikte “Uydu Yazılım Geliştirme ve Geçerli Kılma Ortamı Donanımı ve Ekipman Yönetim Aracı – Spaceloader” projesi geliştirdi.

TÜSAŞ Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Destekleme Programı (LIFT UP) kapsamında, Danışmanlığını Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sayar’ın yaptığı Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Murat Karakurt, “Uydu Yazılım Geliştirme ve Geçerli Kılma Ortamı Donanımı ve Ekipman Yönetim Aracı – Spaceloade” adlı proje geliştirdi.

Geleceğin gözü yükseklerde mühendislerine lisans bitirme projelerini Türk Havacılık Uzay Sanayii ile gerçekleştirme imkânı sunan “LİFT UP – Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri” kapsamında projesini geliştiren Murat Karakurt, Spaceloader projesi ile benzer özelliklere sahip ve aynı sistem üzerinde çalışan uydu bilgisayarlarda yazılım geliştiren yazılım geliştiricilerin uzaktan ve koordineli olarak yazılım geliştirme yapmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Proje ile ilgili bilgiler paylaşan Akademik Danışman Prof. Dr. Ahmet Sayar ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Murat Karakurt, “Spaceloader projesi, client-server mimarisine dayalı olarak tasarlandı ve pahalı ve az sayıda bulunan uydu bilgisayarlarına yazılım geliştiren yazılım geliştiricilerin uzaktan erişmelerini ve koordineli yazılım geliştirmelerini sağlar. Uydu bilgisayarlarındaki yazılım geliştiren yazılım geliştiricilerinin loglar üzerinden daha kolay hata ayıklama yapmasını ve bu süreci kolaylaştırarak verimliliği artırmayı amaçlar. Bu proje, uzaktan ve koordineli olarak yazılım geliştirme yapma imkanı sunan, loglar üzerinde hata ayıklama yapma kabiliyetini arttıran ve yazılım geliştirme verimliliğini artıran bir platformdur. Proje, dışardan gelen eklentileri de desteklemekte ve low level apileri destekleme kapasitesine sahip olması için C++ dilinde geliştirilmiştir. Bu sayede proje, tekrar derlemeden ekstra özellikler eklemek için esneklik sağlar ve istenilen düzeyde özelleştirme yapmaya olanak tanır.” açıklamasında bulundular.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL