Eğitim Genel Güncel Manşetler Spor

KOÜ Rektörü, Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurulu’na katıldı

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurulu, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi. Spor Bilimleri Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kuruluna Rektör Prof. Dr…

KOÜ Rektörü, Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurulu’na katıldı

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurulu, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kuruluna Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, Dekan Prof. Dr. Kürşad Sertbaş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Betül Bayazıt, Bölüm Başkanları ile öğretim üyeleri katılım gösterdi.

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurulu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akademik Kurul’un açılış konuşmasını ise Dekan Prof. Dr. Kürşad Sertbaş gerçekleştirdi. Spor Bilimleri Fakültesi’nin güncel durumu ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Kürşad Sertbaş, akademik kadroların durumu, yapılmış bilimsel etkinlikler ve yayınlar, eğitim öğretim yılı istatistikleri gibi konularda bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sertbaş, öncelikli hedeflerinin fakültedeki bölümlerin SPORAK tarafından akredite edilmesi olduğuna dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, Spor Bilimleri Fakültesi’nin Dekan Prof. Dr. Kürşad Sertbaş ile bir ivme kazandığını belirtti. Danışman olarak bu fakülteden bir öğretim üyesini seçtiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Spor Bilimleri Fakültemize bugün baktığımızda spor tesisleri olarak mevcut olanakları olarak oldukça iyi durumda görünmekte. Spor konusunda başarılarımız da her geçen gün artıyor. Rektör olduğum ilk günlerde şampiyon voleybolcu öğrencilerimizi ağırlamıştım. Onların başarılarıyla gurur duydum. Bu tür başarıların daha da artacağına inanıyorum. Kocaeli Üniversitesi olarak bir branşta bir kulüp kurmamız gerektiğine inanıyorum. Bu konuda şüphesiz sizlerin katkısı büyük olacaktır. Kentteki spor kulüplerinin, iş insanların, sponsorların destekleriyle bunu başarabiliriz. Bana Kocaeli Üniversitesi’nin hedefini sorduklarında, Türkiye’de ilk 10, dünyada ilk 1000 hedefini söylüyorum bununla birlikte Kocaeli Üniversitesi’ni araştırma üniversitesi yapmak gibi bir hedefimiz var. Eğer ki kendimize inanırsak, bu uğurda çalışır ve çaba gösterirsek bunu başarabiliriz. Sizlerin de bu noktada katkılarınız çok önemli olacaktır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından soru-cevap bölümünde Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri istek ve taleplerini ilettiler. Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, son olarak fakültedeki laboratuvarları gezerek, çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL