Genel Güncel Manşetler Teknoloji

KOÜ Rektörü, Teknopark’ta incelemelerde bulundu

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, KOÜ Teknopark’ta incelemelerde bulundu. Kocaeli Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesi Rektör Prof…

KOÜ Rektörü, Teknopark’ta incelemelerde bulundu

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, KOÜ Teknopark’ta incelemelerde bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesi Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Teknopark’ta incelemelerde bulundu.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, ilk olarak mevcut binada faaliyetlerini sürdüren Lazer Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (LATARUM) ile ilgili Merkez Müdürü Prof. Dr. Ersin Kayahan’dan yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler ile ilgili bilgi aldı. Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren E2DAS firmasının çalışmaları hakkında Hakan Özcan’dan, MDS Motor Tasarım firmasının çalışmaları ile ilgili ise Doç. Dr. Metin Aydın’dan bilgi aldı.

Ardından Kuluçka Merkezi’ne geçen Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, burada elektronik baston projesi geliştiren Blinder Ar-Ge Yazılım’dan Mustafa Ali Özgönül ve Mehmet Şahin’den projeleri hakkında bilgi aldı. Elektronik baston projesine büyük ilgi duyan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, projeyi geliştirenleri tebrik etti. Prototip geliştirme ve test merkezi ile birlikte Kocaeli Model Fabrika’nın kurulması planlanan alanı gezen ve Teknopark Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan’ın bilgilendirmede bulunduğu Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Media Tayf Bilişim Çözümleri firmasının da bulunduğu “Greenbox Stüdyo”yu inceledi ve firma yetkilisi Berfi Yıldırım Karakaya’dan bilgi aldı.

Teknopark’ın mevcut binasında yapılan incelemeler sonrası, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Teknopark Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan ve Ticaret Odası’ndan Mehmet Akif Şen’in eşlik ettiği, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, yeni binaya geçerek, hem inşaat alanında hem de yeni binanın açılan bölümlerinde incelemelerde bulundu.

2023 yılının ilk Yönetim Kurulu Toplantısı da Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk Başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Teknopark Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akif Şen, İsmail Turfanda ve Hasan Tahsin Tuğrul’un katılımı ile gerçekleşti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL