KOÜ ‘Tekno Okul’ projesinin ilk konuklarını ağırladı

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. ve Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ortaklığında yürütülen ‘Tekno Okul’ projesi, ilk konuklarını ağırladı. Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiren Kocaeli Üniversitesi; ‘Tekno Okul’..

KOÜ ‘Tekno Okul’ projesinin ilk konuklarını ağırladı

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. ve Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ortaklığında yürütülen ‘Tekno Okul’ projesi, ilk konuklarını ağırladı.

Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiren Kocaeli Üniversitesi; ‘Tekno Okul’ projesi ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler sayesinde yeni neslin daha bilinçli, yetkin ve girişimcilik kültürüne sahip olmasına katkı sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda yeni nesli üniversitemizde ağırlamayı ve bu alanda farkındalık oluşturmayı hedef edinen üniversitemiz, ilk olarak Afyonkarahisar Şuhut Hamza Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ve öğretmenlerini konuk etti.

Yeni nesil teknolojileri yerinde keşif etmek ve girişimcilik potansiyelini yerinde görmeleri noktasında ilk gün Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesini ziyaret eden öğrencileri, Genel Müdür Yardımcıları Nesrin Aydın ve Erçin Gençer karşıladı.

Ziyarette öğrencilere, Kocaeli Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik ve Şirketleşme Takım Lideri Alican Oflaz; Teknopark, Girişimcilik, İnovasyon gibi konularında bilgiler verirken, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Ön Kuluçka Merkezi girişimcilerinden Furkan Bakır, Kocaeli Üniversitesi’ni bir öğrenci gözü ile anlatarak, girişim fikri olan işitme cihazları ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

Öğrencilerin ilgi alanı olan sağlık teknolojileri ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Metin Aydın, katma değeri yüksek teknoloji, girişimcilik kültürü gibi konularda gençleri bilgilendirdi. Lazer Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (LATARUM) Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Kayahan ise, LATARUM hakkında bilgi aktardı ve merkezde yapılan uygulamaları gösterdi. Teknopark firmalarının ürettiği ürünleri inceleme fırsatı bulan gençler, test ve prototip merkezi, kuluçka merkezi, stüdyo, ortak çalışma alanları ve laboratuvarlarını da görme fırsatı bularak Teknopark’da bulunan MikroHES firmasının prototipini yerinde inceledi.

Etkinliğin ikinci gününde ise öğrenciler, fakülteleri gezerek akademisyenlerden bölümler hakkında bilgiler aldılar. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Seçil Ekin Erim, Tıp Fakültesi’nde Temel Tıp Bilimleri Bölümü Arş. Gör. Elif Okumuş, Teknoloji Fakültesi’nde ise, Kocaeli Üniversitesi TeknolojiFakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arif Özkan öğrencilerin sorularını yanıtladı. Genel kampüs turu sonrası Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı ile bir araya gelen öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi’nin diğer faaliyetleri konusunda da bilgi aldılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL