KOÜ’de öğrencilere özel sektör hakkında bilgiler

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği ve Harita Mühendisliği Kulübü tarafından gerçekleştirilen konferanslarla, öğrencilere özel sektör hakkında bilgiler verildi. Mobil Üzerinde Uygulama Geliştirme ve Bir Uygulama Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi..

KOÜ’de öğrencilere özel sektör hakkında bilgiler

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği ve Harita Mühendisliği Kulübü tarafından gerçekleştirilen konferanslarla, öğrencilere özel sektör hakkında bilgiler verildi.

Mobil Üzerinde Uygulama Geliştirme ve Bir Uygulama

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda 02 Ocak’ta gerçekleştirilen “Mobil Üzerinde Uygulama Geliştirme ve Bir Uygulama” isimli konferans, SeçGEO Mühendislik Genel Müdürü Har. Müh. Hamdi Seçilmiş tarafından sunuldu. Konferansta, özel sektör deneyimlerinden, uygulamada karşılaştığı sorunlardan ve bu sorunların çözüm yolarından bahseden Hamdi Seçilmiş,  Android tabanlı bir cep telefonunda uygulama geliştirme mantığını ve nasıl gerçekleştirilebileceğini anlattı. Kendisinin geliştirdiği SeçGEO isimli aplikasyon uygulamasının tanıtımını yapan ve çalışma ilkeleri ile ilgili bilgiler veren Har. Müh. Hamdi Seçilmiş’e deneyimlerini aktarması sebebiyle Harita Mühendisliği Bölümü öğrencileri teşekkür ederek kariyer planlaması, cep telefonunda uygulama geliştirme konularında yeniden konferans vermesi yönünde taleplerini ilettiler.

Yeni Bir Prototip CBS Yazılımı Nasıl Geliştirilir

TÜRKSAT A.Ş.’de Yazılım Mimarı olarak çalışan Bil. Yük. Müh. (Har. Müh.) Türker Akbulut tarafından 3 Ocak’da Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda verilen “Yeni Bir Prototip CBS Yazılımı Nasıl Geliştirilir” isimli konferans ile öğrenciler mezuniyet sonrası hangi sektörlerde çalışabilecekleri konusunda fikir sahibi oldular. Özel sektör deneyimleri, uygulamada karşılaştığı sorunları ve bu sorunların çözüm yoları ile ilgili bilgiler vererek konferansa başlayan Türker Akbulut, yazılım sektörünün durumu ve sorunlarından, Türkiye’de kurulan CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) uygulamalarından, TÜRKSAT’ın işlevi ve kendisinin TÜRKSAT’daki konumundan, hiçbir CBS yazılım altlığı kullanmadan nokta tabanlı bir CBS yazılımının nasıl kurulabileceğinden ve geliştirilebileceğinden, kendi hazırladığı nokta tabanlı CBS yazılımının mimarisinden bahsetti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL