KOÜ’de Yıl Sonu Şenlikleri Başladı

Kocaeli Üniversitesi 2019 Yıl Sonu Şenlikleri Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan açılış töreni ile başladı. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu,..

KOÜ’de Yıl Sonu Şenlikleri Başladı

Kocaeli Üniversitesi 2019 Yıl Sonu Şenlikleri Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan açılış töreni ile başladı.

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Ahmet Küçük, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Aziz Erden, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Zeren, Kocaeli Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Yunus Taş, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Akbulut, daire başkanları, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kocaeli Üniversitesi tanıtım filmi gösterimi yapıldı. Törenin açılış konuşmasını ise Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü yaptı. Rektör Prof. Dr. Hülagü, “Ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından olan üniversitemizin, final sınavlarını tamamlayarak bir akademik yılı daha geride bıraktık. Eğitim-Öğretim yılının en tüm yorgunluğu ile beraber coşkusunu hissettiğimiz bu dönemde, üniversitemiz müzik bölümü yılsonu konseri ile açılışını yapacağımız, Kocaeli Üniversitesi Yıl Sonu Şenliklerine hoş geldiniz, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum.

Bu yıl içerisinde yeniden atanmamın ardından geçtiğimiz dönemi değerlendirerek, yeni görev döneminde yapacağımız faaliyetleri ele aldığımız toplantıda yatay büyümeyi bitirip dikey büyümeye odaklanacağımızı ifade etmiştim. Bu dikey büyümenin içerisinde bilimsel katkıyı en üst düzeye çıkarmak ve kültürel faaliyetlerde örnek teşkil edecek bir noktaya gelmenin de en önemli unsurlardan biri olduğunu belirtmiştik.

O tarihten bugüne sadece 6 ayda üniversitemizin doğrudan düzenlediği veya paydaş olduğu 8 bilimsel kongrenin, 13 sanatsal serginin, sayısız panel ve konferansın düzenlendiğini görmek tüm Kocaeli Üniversitesi Ailesinin aynı idealleri paylaşması açısından mutluluk vericidir. Bu duygudaşlık ve eşine az rastlanır gönül birliği bizim en kıymetli hazinemizdir, tüm çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Tüm bu kültürel faaliyetleri taçlandıracağımız, bütün sene boyunca büyük emekler verip çalışan öğrencilerimizin streslerini atarak, kaynaşmalarına aracılık edecek Yıl Sonu Şenliklerimiz de bu birliktelik hissini daha da kuvvetlendirmek adına hayata geçirilmiştir. Hızlı bir süreçle karar verilerek hayata geçirilen bu etkinlikler dizisi, öğrenci kulüplerimizin ve üniversitemizin sahiplenmesi ile çok kısa bir süre içerisinde hazırlanarak, üniversitemize yakışır bir şenlik düzenlenmiştir.

Bu tür faaliyetler kurum kültürünün güçlenerek tüm bireylerin aidiyetinin artmasına aracılık eden, son derece önemli etkinliklerdir. Bu noktada tüm birimleri ile bu sürece katkı sunan üniversitemiz büyük bir övgüyü haketmektedir. Rektörünüz olarak beklentim; ailemize yakışır şekilde davranarak, bu ailenin fertleri olduğunuzu unutmadan davranmanız, sevinci ve mutluluğu yaşayış biçiminin en önemli medeniyet göstergesi olduğunu hatırınızdan çıkartmamanızdır. Tüm sene göstermiş olduğunuz emekleri, yorgunluk ve stresi attığınız Kocaeli Üniversitesi ruhunu yaşattığınız güzel bir şenlik olmasını diliyor, hazırlanmasında emeği geçen herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nin konuşmasını ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından yıl sonu konseri verildi. Solo ve Oda Müziği, Orkestra, Popüler Orkestra ve Koro olmak üzere dört bölümde sunulan konser sonunda Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Koro Şefi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Bağcı, Orkestra Şefi: Öğr. Gör. Özgür Kement ve Öğr. Gör. Mehmet Durak’a teşekkür belgesi takdim etti.

19-21 Haziran tarihleri arasında Umuttepe Yerleşkesi’nde düzenlenecek olan Yıl Sonu Şenliklerinde Fatma Turgut, Manga ve Gripin sahne alırken, Curling, Masa Curling, Bilek Güreşi, Mini Golf, El Pençe Dinamometresi, Bocce gibi sportif etkinlikler, Fotoğraf Avcılığı, Devr-i Alem ve Ötesi Resim Sergisi atölyeleri, sergiler, söyleşiler, gösteriler ve daha pek çok çok aktivite gerçekleştirilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL