Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“KOÜ’den Enerji Verimliliği Konferansı” kilitlendi KOÜ’den Enerji Verimliliği Konferansı | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

KOÜ’den Enerji Verimliliği Konferansı

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen “IV. Enerji Verimliliği Kongresi” 13-14 Ekim 2017 tarihlerinde Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. “Enerji ve Gelecek”..

KOÜ’den Enerji Verimliliği Konferansı

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen “IV. Enerji Verimliliği Kongresi” 13-14 Ekim 2017 tarihlerinde Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

“Enerji ve Gelecek” ana temasıyla, Türkiye’de Enerji Planlaması, Yönetimi ve Enerji Verimliliği sürecinde gelinen durumun ve çözüm önerilerinin ortaya konulduğu bir tartışma ortamı sunan kongreye, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural, akademisyenler, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“Kocaeli Enerjiyi En Yoğun Tüketen Bölge”

Kongrenin açılış konuşmalarında Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, “Enerji verimliliği son yıllarda dünyanın en önemli konuları arasında yer alıyor. Alternatif enerji kaynakları gibi önemli bir konunun ilimizde ve üniversitemizde düzenleniyor olmasından son derece mutluluk duyuyoruz. Çünkü Kocaeli, ülkemizin en yoğun enerji tüketen, dolayısıyla verimliliğin de yoğun olarak kullanılabileceği bölgelerden bir tanesidir. Enerji verimliliği kongrenin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, önemli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

“Dünya Ortalamasının 3 misli Enerji Talebimiz Var”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar ise, oda faaliyetlerinden ve enerji verimliliği üzerine yürütülen bilimsel çalışmalardan bahsederek başladığı konuşmasında, Türkiye’deki nüfus artışı ve sanayileşmeye bağlı olarak enerji taleplerinin hızla arttığına vurgu yaptı. Ali Ekber Çakar, “Dünya ortalamasının 3 katı fazla enerji talebiyle karşı karşıyayız. Fosil kaynaklara sahip olmayan ve enerjide dışa bağımlığı artan ülkeler hem verimli enerji kaynaklarına yönelmek hem de yenilenebilir enerji teknolojileri satarak ekonomilerini güçlendirmeye çalışmaktadır. Yenilenebilir enerjiyi önemli bir ekonomik yatırım, istihdam ve teknolojinin önemli bir alanı olarak görmek gerekmektedir” ifadesinde bulundu.

“Gençlerde Ufuk Açmayı Hedefliyoruz”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural ise, kongreyle birlikte gençlere enerji verimliliği konusunda bir mesaj verebilmeyi ve bu konu ile ilgili onlarda ufuk açabilmeyi hedeflediklerini aktardı. Dünyada nüfus artışından daha fazla enerji kullanımı artışı olduğunu belirten Özmural, “Fosil yakıtların hızla tükenmesi, enerjiyi verimli kullanmayı daha önemli hale getirmektedir. Enerjinin verimli olarak kullanılması hem ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak hem de enerjinin fazla kullanımı sebebiyle yaşanan çevre kirliliğinin de önüne geçecektir” dedi.

16 Oturumda 61 Bilimsel Çalışma Sunuldu

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Oturumları aracılığıyla, konusunda uzman olan kişi ve kuruluşların, akademisyenlerin, sektörde ürün ve hizmet üreten firma ve işletmelerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, mühendis ve teknik elemanların buluşturulması amaçlanan kongrede, “Dünya’da ve Türkiye’de Enerji Verimliliği ve Gelecek”, “Enerji Verimliliğinde İklim, Çevre ve Politikalar”, “Sanayide Enerji Verimliliği Uygulamaları”, “Enerji Santrallerinde Verimlilik”, “Enerji Üretiminde Verimlilik”, “Enerji Verimliliği Teorik ve Uygulamalar”, “Enerji Yönetimi ve ISO 50001”, “Enerji Verimliliği Öncelikli Tasarım ve Yatırımlar”, “Alternatif Yakıtlar ve Yenilenebilir Enerji”, “Binalarda Enerji Verimliliği” ve “Ulaşım ve Tarımda Enerji Verimliliği” konu başlıklarında 16 oturumda 61 bilimsel çalışma sunuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL