Eğitim Genel Güncel Manşetler

KOÜ’lü Akademisyenin TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Güngör’ün “Pestisit Tayini için Kaliksaren Tabanlı Yeni Floresans Sensörlerin Geliştirilmesi” başlıklı projesi..

KOÜ’lü Akademisyenin TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Güngör’ün “Pestisit Tayini için Kaliksaren Tabanlı Yeni Floresans Sensörlerin Geliştirilmesi” başlıklı projesi TUBİTAK 3501 Kariyer Programı kapsamında kabul edildi.

Projenin amacı pestisitlerin tayini için floresans sensor geliştirilmesidir. 600.000 TL bütçeli projede kaliksarenlerin molekül ve iyon taşıyıcı özelliği kullanılarak değişik fonksiyonlandırmalar ile pestisitlerin alt türü olan fungusitlerden tebukonazol, tetrakonazol, penkonazol ve difenokonazol analizine imkan tanıyan ve bu pestisitler ile konak-konuk etkileşimi verecek olan yeni moleküllerin sentezlenmesi planlanmaktadır. Böylece bu pestisitlerin hızlı ve daha doğru olarak tespit edilebilmesine imkan sağlayacak yeni spektroflorimetrik optik sensörler geliştirilmesi hedeflenmektedir.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL