KOÜ’lü Öğrenciler “Umut Işığı” Oldular

Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge MYO öğrencileri, Öğr. Gör. Oğuz Yavuzyılmaz koordinatörlüğünde ”Umut Işığım” adını verdikleri geleneksel projelerini gerçekleştirdiler. Zorlu bir süreçten geçen, moral ve motivasyona ihtiyaç duyan bireylere destek olmak ve bir..

KOÜ’lü Öğrenciler “Umut Işığı” Oldular

Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge MYO öğrencileri, Öğr. Gör. Oğuz Yavuzyılmaz koordinatörlüğünde ”Umut Işığım” adını verdikleri geleneksel projelerini gerçekleştirdiler. Zorlu bir süreçten geçen, moral ve motivasyona ihtiyaç duyan bireylere destek olmak ve bir nebze de olsa yalnız hissetmelerini engellemek için harekete geçtiler. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onkoloji Servisi yetişkin bölümünde, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk bölümü ve 4 farklı hastanede, 12 hafta boyunca, toplamda 960 hastayı ziyaret ettiler.

Öğrenciler projelerine destek veren birçok gönüllü ile beraber çocukların hastanede bulundukları döneme dair eğlenceli birkaç anı biriktirmelerini sağlamaya çalıştılar. Çocuklarla birlikte oyunlar oynadılar, şarkılar söylediler, komik yüz boyama etkinlikleri yaptılar ve onlar için aldıkları hediyeleri verdiler. Yaşama değer katarak hem yetişkin hem de minik kalplere dokunmak istediler. Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge MYO öğrencileri, geleneksel hale getirdikleri bu projeyi tekrardan hayata geçirmiş olmanın önemini, yaptıkları ziyaretlerden aldıkları geri dönüşlerle bir kez daha anladıklarını ve her dönem aynı şekilde ziyaretlerini devam ettireceklerini dile getirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL