Afet Genel Güncel Manşetler Sağlık

KOÜ’nün Gönüllü Sağlıkçılarına Teşekkür Edildi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yardımlarda bulunmak üzere deprem bölgesine giden ve kısa sürede organize olan Kocaeli Üniversitesi Hastanesinden gönüllü ekibin bir kısmı geri döndü. 50’ye yakın gönüllü sağlıkçıdan oluşan..

KOÜ’nün Gönüllü Sağlıkçılarına Teşekkür Edildi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yardımlarda bulunmak üzere deprem bölgesine giden ve kısa sürede organize olan Kocaeli Üniversitesi Hastanesinden gönüllü ekibin bir kısmı geri döndü. 50’ye yakın gönüllü sağlıkçıdan oluşan Kocaeli Üniversitesi Hastanesi ekibinin bir kısmı ise halen deprem bölgesinde çalışmalara destek oluyor.

Büyük felaketten çok kısa süre sonra Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde doktor, hemşire ve sağlık ekiplerinden oluşan gönüllü grup, deprem bölgesine doğru yola çıktı. 50’ye yakın gönüllü sağlıkçılardan oluşan ekibin bir kısmı ise üniversitemize geri döndü. Geri dönen ekipler için ise Kocaeli Üniversitesi Hastanesi konferans salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Görkem Aksu, yanı sıra akademisyenler, müdürler ve gönüllü sağlıkçılar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak Acil Servis Sorumlusu Aşkın Demet ve Acil Tıp ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Yılmaz, orada edindikleri izlenimlerini ve görüşlerini aktardılar. Yaşanılan sürecin değerlendirildiği ve üniversitemizin kısa sürede reaksiyon göstererek çok sayıda gönüllü ile yola çıkıldığı aktarılan toplantıda, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Görkem Aksu, tüm ekiple gurur duyduklarını paylaştılar. Olası İstanbul depremi sonrasında büyük bir görev üstlenecek olan Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nin büyük öneme sahip olacağının ifade edildiği toplantıda, bu konu üzerine görüş ve öneriler aktarıldı. Toplantıda başta Prof. Dr. Serkan Yılmaz ve Acil Servis Sorumlusu Aşkın Demet olmak üzere tüm gönüllü ekibe teşekkür edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL