Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
KOÜ’nün TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Edildi | Kocaelide Bugün
Eğitim Genel Güncel Manşetler

KOÜ’nün TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Edildi

TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Ahmet Erdem’in yürütücülüğünü yağacağı “Üç Boyutlu Biyobaskılanmış Doku Yapılarının Depolanabilmesi için Uygun..

KOÜ’nün TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Edildi

TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Ahmet Erdem’in yürütücülüğünü yağacağı “Üç Boyutlu Biyobaskılanmış Doku Yapılarının Depolanabilmesi için Uygun Kriyobiyomürekkeplerin Hazırlanması ve Geliştirilmesi” başlıklı proje, desteklenmeye hak kazandı.

Bu proje önerisinde araştırmacılarımız yapay organ üretiminde en büyük problemlerden birisi olan stoklanabilmeye çözüm aramaktadırlar. 3D biyobaskılama yöntemiyle yapılmış yapay organların raf ömrünü artırarak, yapay organın depolanabilmesi ve transferini sağlayacak yeni kriyobiyomürekkepler geliştireceklerdir. Bu yöntemle üretilen yapay organların tek bir merkezde üretilip dünyaya yayılmasını kolaylaştırarak, ülkemizi de bu destek sayesinde gelişen bilgi ve becerileriyle yapay organ üretim merkezi haline getirmeyi hedeflemektedirler. Projede araştırmacı olarak KÖGEM öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Duruksu ve danışman olarak KÖGEM Müdürü Prof. Dr. Yusufhan Yazır da yer alacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL