Köy yaşamını aileleriyle birlikte hissettiler

Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında İHH Kocaeli Yetim birimi tarafından düzenlenen etkinlikle çocuklar, köy yaşamını aileleriyle birlikte hissetti.   65 Çocuk ve Ailesi Gönüllerince Eğlendi İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği,..

Köy yaşamını aileleriyle birlikte hissettiler

Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında İHH Kocaeli Yetim birimi tarafından düzenlenen etkinlikle çocuklar, köy yaşamını aileleriyle birlikte hissetti.

 

65 Çocuk ve Ailesi Gönüllerince Eğlendi
İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği, bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında il içinde yetimlere yönelik çeşitli etkinlikler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda ‘’Köyün Neşesi Çocuklar’’ etkinliği düzenleyen İHH Kocaeli, yetimlere unutulmaz anlar yaşattı. İzmit, Derince, Gölcük ve Kartepe ilçelerinde ikamet eden yetimler, gönüllerince eğlendirildi.

1 Günlük Köy Hayatını Tanımak

Bu kapsamda Kandıra İlçesi Pınardüzü köyünde biraraya gelen çocuklar ve aileleri, köy anneleriyle inek, koyun ve tavuklarının bakımından; köy ekmeği yapımına; bahçe ekiminden, ağaçlara kuş yuvası asımına,köy imamıyla cemaatle namazlardan, piknik ve oyunlara kadar bir çok etkinlikle 1 günlük köy yaşamını tanımaya dair birçok anı biriktirdi.

Murat Amca Çocuklarla

Kandıra Pınardüzü köyü sakinlerinden yardımseverliğiyle bilinen Murat Amca, köydeki ev ve bahçesi çocuklara açtı, onlara çeşitli hediyeler takdim eden Murat amcaya  çocukların  etkinlik sonunda İzmit pişmaniyesi hediyesi ile karşılık vernesi ve teşekkürlerini sunması, duygu dolu anlar yaşattı.

Kandıra Belediye Başkanı da Etkinlikte

Kandıra Belediye Başkanı Adnan TURAN’da etkinliğe katılım sağlayarak çocuklarla birlikte vakit geçirdi. Çocuklara Rabia selamı yaptıran başkan TURAN, başta Kandıra’da bulunan yetimlere sonuna kadar destek olacaklarını,bu program vesilesiyle çocuklarla biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Kalbi Teşekkür

Etkinlikle ilgili İHH Kocaeli Yetim Birim Başkanı Göksel ERİM; “Doğayla içiçe vakit geçirmek ve köy yaşamını yerinde tanımak, hele de bunu cennetin çocuklarıyla birlikte yaşamak anlamlıydı. Bu anlamlı etkinliğimize destek sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine; maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen gönüllü ve bağışçılarımıza  kalbi teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL