Kronik hastalıklara dikkat!

Kocaeli’ de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Kronik Hastalıklar Sempozyumu’ düzenlendi. Kanser, Diyabet, Kalp Damar ve Kronik Solunum yolu hastalıkları günümüzde toplumları etkileyen bulaşıcı olmayan hastalıkların başında geliyor. Kocaeli’ de İl..

Kronik hastalıklara dikkat!

Kocaeli’ de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Kronik Hastalıklar Sempozyumu’ düzenlendi.

Kanser, Diyabet, Kalp Damar ve Kronik Solunum yolu hastalıkları günümüzde toplumları etkileyen bulaşıcı olmayan hastalıkların başında geliyor.

Kocaeli’ de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kronik hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak ve bunlara yönelik koruyucu, azaltıcı önlemler almak, sağlık politikalarına rehberlik oluşturmak amacıyla Kronik Hastalıklar Sempozyumu düzenlendi.

Gerçekleştirilen Sempozyuma Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, KOÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Zafer Cantürk, ilçe sağlık müdürleri, başhekimler, Kocaeli’nin sağlık yöneticileri, uzman hekimler, aile hekimleri, aile Sağlığı çalışanları ve dahili branş hemşireleri katılım sağladı.

 “İNSANA YATIRIM YAPMAYI ÖN PLANDA TUTUYORUZ”

Kronik Hastalıklar Sempozyumu’nda konuşma yaparak sağlık hizmetlerinin sürekli güncellenmesi gereken bir meslek grubu olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “İl Sağlık Müdürlüğü olarak sürekli insana yatırım yapmayı ön plana aldık. Bu sayede biz yöneticiler olarak son güncel bilgileri alıyoruz. Sağlık politikalarımızı nasıl güncellememiz gerektiğini, stratejilerimizi nasıl oluşturmamız gerektiğini öğrenmeye, geliştirmeye devam ediyoruz. Dünyada kronik hastalıklar giderek  hızla artıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu sempozyum ile yenilikler ve güncel gelişmeler konularında değerli hocalarımız bizlere önemli bilgiler aktaracaklar” dedi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tip eğitim programları ve kongrelerin artarak devam edeceğini söyleyen Ergüney “Özellikle KOÜ Tıp Fakültesi  ve SBÜ Derince Eğitim Araştırma Hastanesindeki hocalarımızdan ciddi destekler alıyoruz. Böylesine önemli bir sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

DEĞERLİ AKADEMİSYENLERDEN ÖNEMLİ BİLGİLER

Sempozyumda Prof. Dr. İlknur Başyiğit;  KOAH ve Astım, Doç. Dr. Tolga Aksu; Hipertantisyon, Uz. Dr. Selim Yüksel;  Türkiye’de Kronik Hastalıklar, Uz. Dr. Mustafa Çakır ve Uz. Dr. Rukiye Çakır;  Sağlık Bakanlığı SCORE Tarama Programı, Uz. Dr. Mehmet AYAS Sağlık Bakanlığı HT ve SCORE Vaka Uygulaması konularında katılımcılara önemli bilgiler aktardılar.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL