Ekonomi Genel Güncel Manşetler

KSMMMO Muhasebeciler Günü’nü Kutladı

Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, 1 Mart Muhasebeciler Günü’nde Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Muhasebeciler Günü olarak 1994 yılından bu yana kutlanan 1 Mart’ta, Kocaeli Serbest..

KSMMMO Muhasebeciler Günü’nü Kutladı

Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, 1 Mart Muhasebeciler Günü’nde Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Muhasebeciler Günü olarak 1994 yılından bu yana kutlanan 1 Mart’ta, Kocaeli Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (KSMMMO) Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen çelenk törenine; KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, Başkan Yardımcısı Tülin Keçeci Güngör, Oda Sekreteri Cengiz Tosun, Yönetim Kurulu üyelerinden Taner Öner, Veysel Çelik, Hamit Akbulut, Disiplin Kurulu Başkanı Rüstem Çakal, Meclis Başkanı Okşin Beçet, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz ve grup müdürleri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Oda Başkanı Fikret Gökmen, “Bugün odalarımızın kuruluşunun 27’inci yılıdır. 1990 yılında TÜRMOB çatısı altında örgütlenen meslek mensuplarımızın sayısı 109 bine ulaşmıştır. Bunun yanında 18 bin stajyer sayımız ve ailelerimiz ile birlikte 500 bin kişilik bir camiayız” dedi. Bu önemli günde yoğun bir program tertip eden oda yönetimi, gün içerisinde makam ziyaretlerini gerçekleştirdi. Akşam 20:30’da ise Oda Korosu Türk Sanat Müziği Konseri ile müzik ziyafeti verecek.

“TERÖRÜN DİMDİK KARŞISINDAYIZ”

Törende konuşma yapan KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen,” Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler üreten canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyor. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk. Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışıyoruz. Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerinde sorunu ve sıkıntısıdır. Mali Müşavirler barıştan demokrasiden adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındadır. Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik mesleğinin önemli sorunları da bulunmaktadır. Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunların diyalogla ve işbirliği içinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz” ifadelerini kullandı.

YETKİ VE SORUMLULUK DENGELENMELİ

Meslek örgütleri demokrasinin temel taşlarından olduğunun altını çizen Gökmen, “Bu yapının bozulması kamusal hizmet sunumunun zedelenmesine ve mesleğin kural ve standartlar bütünü içinde hizmet sunmasına engel olabilir. Bundan ise sunulan hizmetlerden fayda sağlayan başta kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere ülkemiz zarar görecektir. Yetkileri sınırlı, sorumlulukları geniş olan mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluğun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunların, diyalogla ve işbirliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır. Daha aydınlık günler diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından oda üyeleri 27’inci yıl pastasını hep birlikte kesti.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL