Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
KTO MEGİP Projesine Dahil Oldu | Kocaelide Bugün
Ekonomi Genel Güncel Körfez Manşetler Surmanset

KTO MEGİP Projesine Dahil Oldu

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında, işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacını yetiştirmek için, teorik ve pratik eğitimin bir arada sunulacağı MEGİP eğitim sistemi Kocaeli Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda ele alındı. Eğitimlerin Başlaması Konusu..

KTO MEGİP Projesine Dahil Oldu

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında, işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacını yetiştirmek için, teorik ve pratik eğitimin bir arada sunulacağı MEGİP eğitim sistemi Kocaeli Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda ele alındı.

Eğitimlerin Başlaması Konusu Ele Alındı

Körfez Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Berat Nas’ın Körfez Ticaret Odası adına yer aldığı toplantıya; Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış ve Genel Sekreter Yardımcısı Adem Aykaç,Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, Genel Sekreteri Memet Turabi, ve Gebze Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Coşkunçelebi katıldı. Toplantıda, işverenlerin ihtiyaç duyduğu eğitim programlarının belirlenmesi, eğitimi düzenleyecek kurumların seçilmesi ve akabinde imzalanacak protokolle eğitimlerin başlaması konusu görüşüldü.

MEGİP PROJESİ NEDİR?  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında iki yıl boyunca mesleki eğitim kurslarında teorik ve pratik eğitimi bir arada uygulanacak. İşverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü, yine işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programı ile yetiştirilecek. Bu kapsamda 160 fiili günü geçmeyecek şekilde (en fazla 8 ay süreyle) düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara günlük 61,65 TL cep harçlığı ödenecek. Ayrıca vatandaşların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de bakanlıkça karşılanacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL